Litigiul Oțelul Larissa – Corona se mută la grafolog!

Litigiul Oțelul Larissa - Corona** se mută la grafolog!

Dosarele aflate pe rol la Camera pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal, prin care echipa prahoveană Oțelul Larissa reclamă neplata a câte 40.000 de euro pentru transferurile jucătorilor Ștefan și Martac la divizionara secundă Corona Brașov au ajuns în faza… expertizelor grafologice.

Comisia condusă de Gabriel Manu a luat act de cererea echipe aflată pe primul loc în eșalonul secund – Corona Brașov – și a aprobat efectuarea unor expertize grafologice pentru a se „face lumină” în aces caz, solicitarea venind din partea reprezentantului de la Corona Brașov – Emilian Cernica (foto).

Reprezentantul grupării prahovene, Adrian Teodorescu, a declarat că: „Acest demers oferă ceva timp celor de la Corona, care amână decizia finală. Vor mai cheltui câteva zeci de milioane de lei (conform site-urilor de profil, o expertiză grafologică costă în jurul a 500 de euro), apoi, indiferent cine va câștiga, va exista și un recurs, tot la FRF, intentat de partea care va pierde, deci o altă perioadă de timp trecută. Nu am emoții, voi declara mai multe după ce se va vedea că actele sunt „ok” și semnate de domnul Cernica.”

Verdict așteptat pentru contestații și licență

De verdictul acestui caz depinde direct și rezultatul celor două contestații asupra dreptului de joc al jucătorului Martac, la Corona, contestat la meciurile cu FC Argeș și Târgu Mureș! Respectivele contestații au fost amânate, până se va stabili veridicitatea actului de transfer, Corona fiind „la mijloc” în această situație: dacă actul este real, atunci trebuie să achite sumele, iar dacă se dovedește că este un fals, atunci poate pierde meciurile respective, deoarece a folosit cu bună-știință un fotbalist pe care nu-l dobândise legal. Acest litigiu ridică un semn de întrebare și cu privire la posibila obținere a licenței de club profesionist, pentru Liga I, astfel de datorii, între cluburi, cântărind foarte mult la „dosar”.

„Eu sper ca litigiul să se soluționeze, iar Corona să nu fie în situația de a avea probleme la licențiere, din cauza acestor procese, pentru că ar fi păcat de munca jucătorilor, care sunt pe locul 1. În imaginația unora este faptul că pot să folosească jucătorii altora gratis, mai mulți ani, eventual să promoveze cu ei, să-i și vândă și să ia bani de pe urma lor, iar cel care i-a dus acolo să spună și un sincer mulțumesc, pentru că nu ia nimic ” – spune Teodorescu. 

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă