La Pojorâta au început pregătirile pentru eșalonul secund: „Avem nevoie de un lot competitiv”

Aflați încă în vacanță după un sezon plin de realizări, încununat cu promovarea istorică pe a doua scenă a fotbalului românesc, fotbaliștii de la Bucovina Pojorâta vor relua pregătirile pe data de 6 iulie, atunci când vor primi din partea conducerii clubului și bonusurile aferente performanței obținute.

Antrenorul Dănuț Mândrilă a anunțat că gruparea suceveană intenționează să se întărească în intersezon pentru a putea face față cu brio în eșalonul secund, însă prioritatea numărul unu rămâne păstrarea jucătorilor care au dat satisfacție în sezonul precedent și care au pus umărul la promovare.

„Din ce am vorbit cu ei în ultima perioadă, cu toții și-au manifestat dorința să rămână la Pojorâta. S-a format un grupă unit aici, iar momentele de satisfacție și bucurie de după meciul decisiv cu Știința Miroslava au avut darul să ne apropie și mai mult. E adevărat că suntem în discuție și cu alți jucători, pentru că suntem conștienți că avem nevoie de un lot competitiv pentru a ne prezenta corespunzător în Liga a II-a”, a declarat Dănuț Mândrilă.

Dacă stafful tehnic al Bucovinei își face planuri în aceste zile pe latura strict sportivă, comunitatea locală, în frunte cu primarul Bogdan Codreanu, s-a implicat activ în modernizarea stadionului, astfel încât arena din Pojorâta să poată fi omologată pentru meciurile din eșalonul secund. Deocamdată se lucrează la clădirea care adăpostește vestiarele, aceasta urmând să încorporeze o sală de conferințe, precum și un cabinet medical.

Săptămâna viitoare vor demara și lucrările de construcție a celei de-a doua tribune laterale, astfel încât, în toamnă, capacitatea stadionului din Pojorâta se va apropia de 1.000 de locuri.

Interes deosebit la Vatra Dornei pentru meciul de baraj dintre Bucovina II Pojorâta Ciocănești și Inter Dorohoi

Altfel, Bucovina II Pojorâta Ciocănești este singura echipă de fotbal din județul Suceava care n-a încheiat încă sezonul oficial 2014-2015. După 0-0 în tur, fotbaliștii pregătiți de Relu Buliga așteaptă încrezători manșa a doua a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva grupării Inter Dorohoi, campioana județului Botoșani. Meciul retur se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 17.30, la Vatra Dornei.

„Văd că există un interes deosebit în zonă pentru această partidă, lucru care nu poate decât să mă bucure. Ne așteptăm la o mare afluență de public și sper ca suportul fanilor să ne ajute să obținem biletele pentru eșalonul al treilea”, a declarat antrenorul Relu Buliga.

În privința lotului, bucovinenii au trei-patru jucători cu probleme medicale, însă se speră recuperarea lor până la ora partidei. Singura absență certă este a lui Cornel Ilie, care a fost eliminat de pe teren în minutul 40 al partidei tur.

„Este o pierdere importantă pentru noi, mai ales că eu sunt de părere că, dacă am fi evoluat în efectiv complet la Dorohoi, am fi luat o opțiune serioasă pentru calificare. Chiar și așa, moralul băieților este ridicat, deoarece s-a reușit obținerea unui rezultat pozitiv în partida tur, în ciuda faptului că am jucat o oră cu un om mai puțin pe teren”, a precizat Relu Buliga.

Pe de altă parte, tehnicianul echipei din Ciocănești nu înțelege cum s-a putut ca membrii Comisiei de Disciplină de la Asociația Județeană de Fotbal Botoșani să-i reducă suspendarea jucătorului Iosif Netbay de la Inter Dorohoi, astfel încât acesta să poată evolua în partida de sâmbătă. „Netbay a primit cartonașul roșu direct în finala Cupei României a județului Botoșani, ceea ce înseamnă minim două etape de suspendare din punct de vedere regulamentar. Acum aud că s-a făcut nu știu ce ședință la AJF Botoșani prin care i s-a radiat o etapă de suspendare, tocmai pentru a putea juca în meciul retur, împotriva noastră. Nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă, dar asta este România, nu avem ce face”, a mărturisit Buliga.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă