La Pâncota lucrurile încep să se așeze. Ionuț Popa face calculele pentru noul sezon: „În acest fel îl determini și pe fotbalist să tragă mai mult la căruță”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Jun. 2015, 02:48 Actualizat: 14 Jun. 2015, 03:28 Bursa transferurilor
La Pâncota lucrurile încep să se așeze.  Ionuț Popa face calculele pentru noul sezon: „În acest fel îl determini și pe fotbalist să tragă mai mult la căruță”

La primul său sezon în Liga a 2-a, Șoimii Pâncota și-a atins obiectivul, iar, recent, prin vocea lui Pavel Piroș a anunțat că echipa își va vedea de drumul său și în stagiunea următoare. Mai mult, președintele-finanțator a obținut și acordul verbal al lui Ionuț Popa, care va fi principalul artizan al campaniei de achiziții estivale.

„Mister” și-a făcut și o listă cu posibile ținte, plecând – bineînțeles – de la jucătorii pe care dorește să-i păstreze în Podgorie. Din informațiile Sport Arad, aceștia nu ar fi mai mulți de zece, cap de listă fiind Adrian Rusu.

„Numai fotbaliști care se pliază pe condițiile de la Pâncota”

Având deja patru luni pline la Șoimii Pâncota, Ionuț Popa s-a familiarizat cu tot ceea ce înseamnă bază sportivă și materială, dar și posibilitățile de îmbunătățire ale acestora. Totodată, experimentatul antrenor arădean știe că bugetul clubului nu va permite salarii foarte mari, și vor fi sub cele acordate în stagiunea recent încheiată, dar spune că bani vor mai intra în buzunarul fotbaliștilor și sub forma primelor de joc.

„La situația actuală din fotbalul românesc, și aici mă refer la banii foarte puțini ce se mai învârt în fenomen, trebuie găsită o formulă care să mulțumească deopotrivă, atât conducerea cluburilor, cât și jucătorii. Tocmai de aceea, eu am propus salarii decente și prime stimulative. Altfel, ne mințim unii pe alții și mie nu-mi plac astfel de lucruri. De aceea vă spun încă de pe acum că ne vom orienta doar spre fotbaliști care se pliază pe condițiile de la Pâncota. Nu-mi fac probleme, însă, că nu vom avea un lot competitiv, de maxim 24 de jucători, format în special din fotbaliști tineri sau foarte tineri. Zilnic, suntem sunați de jucători, impresari sau cunoștiințe ale acestora, semn că Șoimii Pâncota e un club ce atrage. Deci, are balta pește, nu ne grăbim să alegem, ca apoi să regretăm eventual unele decizii”, anunță „Mister”.

Fără jucători împrumutați și contracte pe minim doi ani de zile

Totodată, Ionuț Popa ar dori ca Șoimii Pâncota să meargă cel puțin pe o strategie pe termen mediu. Tocmai de aceea: „Am cerut conducerii ca majoritatea contractelor de joc să fie făcute pe minim doi ani de zile. În acest fel, îl determini și pe fotbalist să tragă mai mult la căruță, asigurându-i – bineînțeles – un loc de muncă stabil și pentru la anul. De asemenea, nu aș mai dori să am în echipă jucători împrumutați, indiferent de numele acestora”, a adăugat tehnicianul.

În aceste condiții, Cornel Suciu are șanse reduse să continue în „alb-negru”, știindu-se faptul că el e fotbalistul celor de la Viitorul Constanța. În schimb, ivorianul Traore și-ar putea rezolva pe cale amiabilă legăturile cu Șimleul Silvaniei, echipă ce a rămas în eșalonul trei al fotbalului românesc.

Monac, un caz aparte

Readus la Pâncota pentru ultimele etape ale play-outului, Cristian Monac rămâne o enigmă pentru Ionuț Popa. Acesta și-ar dori să lucreze în continuare cu tânărul mijlocaș de bandă, dar are o reținere. „Nativ, Monac este printre cei mai buni fotbaliști pe care i-am cunoscut eu. Are calități extraordinare, doar că nu știu dacă el își dorește cu adevărat să facă o meserie din fotbal. Vom avea discuții și cu el, ar fi păcat să se piardă sau să joace la nu știu ce echipe de mâna a doua din țară sau străinătate”, mai crede „Mister”.

Cine va fi noul „secund”?

Din ultimele informații, lui Remus Lung nu i se va mai propune prelungirea contractului la Pâncota și, deci, pe lângă un loc în centrul defensivei, rămâne vacant și postul de antrenor secund. Există și varianta ca „Bebe” Mitu să preia atribuțiile lui Lung, dar și ca Popa să-și aducă un nou colaborator. Probabil, Cristian Irimia va rămâne responsabil cu pregătirea portarilor.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Jun. 2015, 02:48 Actualizat: 14 Jun. 2015, 03:28 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă