La Oțelul rămân doar cinci jucători din vechiul lot. Cine mai are contracte cu clubul gălățean

Conducătorii FC Oțelul spun că obiectivul pentru sezonul următor, când echipa va evolua pentru prima dată după 25 de ani în liga secundă, este promovarea. Cu ce jucători? În acest moment, sub contract cu Oțelul sunt 22 de jucători, cei mai mulți dintre ei foarte tineri, formați în propriul centru de copii și juniori.

Dintre cei care au făcut parte din lot în ultimul sezon din Liga 1 și au jucat în mai multe meciuri, mai sunt sub contract doar opt. Doi sunt portari, Gabriel Abraham și Dumitru Hotoboc, iar dintre ceilalți sunt foarte aproape de a pleca Tudorie și Miron. Pe primii doi, cei din club speră să-i transfere pe sume cu care să se acopere mare parte din bugetul pentru sezonul viitor, în cazul lui Tudorie existând o ofertă concretă de la Steaua. Lui Dan Popescu (foto mic) i s-a îndeplinit deja dorința de a pleca, fundașul semnând marți pe doi ani cu nou-promovata ACS Poli Timișoara.

Astfel, dintre cei care au evoluat campionatul trecut în prima ligă, mai rămân doar patru jucători de câmp: fundașul central Mihai Leca (23 de ani, 11 partide jucate sezonul trecut, 9 ca titular), fundașul lateral Lucian Murgoci (23 de ani, 19 meciuri, 16 ca titular), mijlocașul central Robert Tătar (21 de ani, 8 meciuri, niciunul ca titular) și mijlocașul ofensiv Cosmin Stoian (10 partide jucate, doar una ca titular, în total 143 de minute pe teren).

Dintre ceilalți, doar Mihai Adăscăliței mai are o minimă experiență la echipa mare, unde a jucat în trei partide sezonul trecut, în total 94 de minute, și oarecum Robert Moglan (11 minute jucate).

Managerul sportiv Ovidiu Burcă a spus că se vor încerca și câteva achiziții: „Sperăm să convingem să semneze cu noi câțiva jucători cu experiență la nivelul acesta, care să ne ajute să promovăm din primul an”.

Cine sunt jucătorii de acum ai Oțelului

Lista jucătorilor care mai au contract cu FC Oțelul, comunicată de reprezentanții clubului: Gabriel Abraham, Dumitru Hotoboc – George Miron, Mihai Leca, Lucian Murgoci, Cosmin Stoian, Robert Tătar, Alexandru Tudorie – Mihai Adăscăliței, Bogdan Chipirliu, Ionuț Constantinescu, Daniel Dajbog, Eduard Dumitru, Iulian Negoescu, Robert Moglan, Robert Blănaru, Ionuț Chiriac, Ionuț Codreanu, Robert Codreanu, Alexandru Istrate, Rareș Oprea și Alexandru Perju.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă