Jucătorul pe care Nicolae Dică îl lua cu el la FCSB s-a întors la Pitești. A semnat pe doi ani, după ce aventura la Astra s-a încheiat rapid

Campionii FC Argeș a perfectat o nouă achiziție cu o zi înaintea derby-ului județean cu CS Mioveni, programat astăzi seară, de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, în încheierea etapei a 4-a a Ligii 2. Sub comanda lui Nicolae Dică a ajuns un jucător pe care antrenorul l-a mai pregătit la Pitești, când echipa era în Liga a 3-a, dar și la FCSB, când îl lua cu el după numirea la vicecampioană. Este vorba despre Robert Grecu, mijlocaș ajuns la 21 de ani și care în debutul acestui sezon a evoluat la Astra.

Piteșteanul Robert Grecu a mai jucat la actuala echipă de alte două ori. Prima dată în sezonul 2016-2017, în care avea denumirea de SCM Pitești, era antrenată de Nicolae Dică și obținea promovarea în Liga 2. Pentru o scurtă perioadă a mers alături de Dică la FCSB, însă apoi a fost împrumutat din nou la FC Argeș, după ce clubul și-a schimbat din nou numele, odată cu accederea în eșalonul secund. În sezonul trecut a fost împrumutat de Viitorul, clubul de care aparținea, la Petrolul (11 meciuri și 1 gol) și Daco-Getica (15 meciuri și 2 goluri), iar în vară a semnat cu Astra, pentru care a evoluat în două meciuri. Cu FC Botoșani (2-2) a început ca titular și a fost schimbat în minutul 27, iar cu U Craiova (0-1) a fost trimis pe teren de Dan Alexa tot ca titular, însă a fost înlocuit după doar 15 minute. Astfel, cu doar 42 de minute acumulate în aceste două jocuri, Grecu a ajuns la rezilierea contractului cu giurgiuvenii și la posibilitatea de a juca din nou la Pitești. Cu Campionii FC Argeș, denumirea luată de clubul în această vară, după ce a fost preluat de o asociație de drept privat, Robert Grecu a semnat pe doi ani și speră la relansarea carierei, la doar 21 de ani.

„Clubul FC Argeș a perfectat luni seară încă un transfer și a ajuns la 14 jucători aduși în această vară. Echipa noastră a ajuns la un acord cu mijlocașul ofensiv Robert Grecu care în debutul acestui sezon competițional a evoluat la Astra Giurgiu.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a semnat cu echipa noastră un contract valabil pentru următoarele două sezoane. Robert Grecu a început să practice fotbalul de la vârsta de 5 ani. Primii pași spre performanță i-a făcut la LPS Aripi Pitești, iar în 2011 a ajuns la Academia Hagi. A fost internațional de juniori la toate loturile, de la U13 la U19. A lucrat cu Florin Răducioiu, Costel Gâlcă și Constantin Enache. A fost convocat și de Daniel Isăilă la lotul de tineret U21. Grecu a mai evoluat la echipa din Trivale, în sezonul 2016-2017, reușind să promoveze în Liga a II-a cu SCM Pitești. Robert a marcat 12 goluri în Liga 3, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști ai alb-violeților. În sezonul 2017-2018, mijlocașul a evoluat și pentru FC Argeș în 24 de partide, reușind să marcheze 4 goluri. După ce Nicolae Dică a părăsit SCM Pitești și a preluat banca FCSB, Grecu a făcut și el pasul la vicecampioana României. Din cauza vârstei destul de fragede și a concurenței puternice, Robert nu a reușit să se impună la roș-albaștri. În sezonul 2018-2019, Grecu a îmbrăcat tricoul formațiilor de Liga a II-a, Petrolul Ploiești și Daco Getica-București. În această ediție de campionat, tânărul jucător a evoluat pentru Astra Giurgiu în două partide.

În această vară, cu echipa alb-violetă au mai semnat fundașii Robert Dănescu și Denis Brînzan, atacantul Andrei Blejdea, toți trei de la Pandurii Târgu Jiu, portarul Sebastian Agachi, venit sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, mijlocașul central David Angelo Cocian, de la Unirea Tășnad, fundașii Nicolae Mușat și Vlad Motroc, de la Daco Getica București, mijlocașul Răzvan Matiș, de la Viitorul Constanța, mijlocașul Paul Szecui, de FCSB, mijlocașul Antonio Stan, de la Unirea Bascov, mijlocașul Nini Popescu, de la Petrolul Ploiești, fundașul Grigore Turda și portarul Răzvan Ducan, venit sub formă de împrumut de la FCSB.

Clubul FC Argeș îi urează lui Robert Grecu tradiționalul „Bine ai revenit!” și îi dorește rezultate cât mai bune în tricoul alb-violet”, a anunțat gruparea piteșteană.

Campionii FC Argeș așteaptă și legitimarea mijlocașului Andrei Prepeliță, care se pregătește alături de echipă încă din vară.

Pe aceeași temă