Israel, tot în probe: „Am dat tot ce am mai bun”

Israel, tot în probe:**
Nigerianul Israel se pregătește de aproape o lună cu ACS Poli dar încă nu i s-a dat un răspuns final. Atacantul a arătat calități specifice celor de pe continentul african și a deschis scorul în prima partidă în care a fost folosit, victoria amicală 3-1 cu Ripensia. Antrenorul Valentin Velcea susține însă că statutul de străin al acestuia împiedică parafarea unui contract.

Nu a fost ușor pentru mine, primul meci în România. A fost un meci bun și o experiență bună, e un fotbal bun aici. E nevoie de timp ca orice în viață, ca să ajung un fotbalist bun. Visul meu e să joc pentru Poli Timișoara, e o echipă fantastică, am urmărit-o în cele patru meciuri de campionat, totul e la superlativ aici. Pentru mine e greu, comunic în engleză, e nevoie de timp. Deocamdată sunt tânăr, poate într-un an-doi aș ajunge în prima echipă, mă antrenez ca să învăț. Eu am dat tot ceea ce știu, nu știu ce părere are antrenorul dar eu am dat tot ce am mai bun”, a declarat Emanuel Israel (17 ani), foarte mulțumit că i s-a oferit șansa de a juca.

Tehnicianul lui ACS Poli a apreciat determinarea juniorului crescut la Academia lui Emmanuel Amuneke dar spune că clubul ia în considerare și alte aspecte. Are ceva calități, o determinare mai aparte față de noi românii, în schimb faptul că e extracomunitar, că trebuie să ne încărcăm financiar și cu cazare, masă, e un impediment în calea transferului”, a spus Velcea.

O soluție discutată luna trecută era ca tânărul nigerian să fie înregimentat mai întâi la juniorii mari ai clubului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Pe aceeași temă