România U19, cu cinci jucători de la echipe din Liga 2 în primul 11, și-a luat revanșa în fața Israelului. Selecționerul și-a titularizat din nou fiul

Marius ANGHEL 12 Sep. 2023, 17:03 Naționale
România U19, cu cinci jucători de la echipe din Liga 2 în primul 11, și-a luat revanșa în fața Israelului. Selecționerul și-a titularizat din nou fiul

Dacă naționalele de seniori au remizat sâmbătă, pe Arena Națională, scor 1-1, în etapa a 5-a a Preliminariilor pentru EURO 2024, selecționatele U19 ale României și Israelului și-au împărțit victoriile în cele două amicale disputate în stagiul de pregătire pe care l-au efectuat în ultimele zile chiar în Israel.

Duminică, 10 septembrie, Israel U19 a câștigat cu 2-1 primul amical, iar astăzi, marți, 12 septembrie, România U19 și-a luat revanșa și s-a impus cu scorul de 3-1.

  • Reprezentativa U19 condusă din această vară de fostul antrenor al echipei din Liga 3 Unirea Bascov Adrian Dulcea va evolua, în perioada 11-17 octombrie, în prima etapă a calificărilor pentru EURO 2024. România face parte din Grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. Gazda meciurilor va fi Cehia. Primele două clasate din fiecare grupă de calificare, alături de cea mai bună echipă clasată pe locul 3, se califică la Turul de Elită. Turneul final EURO 2024 va avea loc în Irlanda de Nord.

România U19, victorie cu 3-1 în amicalul revanșă cu Israel U19

În ultima zi a stagiului de pregătire efectuat în Israel, reprezentativa U19 a României a trecut cu scorul de 3-1 în amicalul revanșă disputat împotriva reprezentativei similare a țării gazdă.

Cei care au marcat primii au fost israelienii, în minutul 32, după o execuție perfectă a lui Porat Ayash, după cum informează FRF. România U19 a reușit egalarea în minutul 44, după acțiunea inițiată de Enes Sali, continuată cu Alexandru Stan și finalizată de același Sali, cel care înscrisese golul tricolorilor și în meciul amical tur.

Alexandru Stan a profitat de o eroare în apărarea adversă și a marcat pentru 2-1 în minutul 66, iar scorul final a fost stabilit în minutul 90, în urma finalizării lui Codrin Cărăușu.

Fiul selecționerului Adrian Dulcea, din nou printre titulari, deși nu joacă la Campionii FC Argeș

Au marcat pentru România U19 jucători legitimați la Farul, Rapid, respectiv FC Botoșani.

În acest al doilea amical, dintre jucătorii convocați de la echipe din Liga 2, Adrian Dulcea i-a utilizat din primul minut pe Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Victor Stancovici (Unirea Dej), Patrick Dulcea (Campionii FC Argeș) și Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia), iar în repriza secundă au intrat și Eric Vînău (CSC Șelimbăr), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Luca Manolache (Chindia Târgoviște) și Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița).

Dintre cei cinci titulari, doar Aioanei a fost integralist, iar portarul Adrian Frânculescu (Steaua) și Raul Rotund (CSC Șelimbăr) nu au fost utilizați, spre deosebire de meciul amical tur, când au fost introduși pe final.

  • Interesant este că Patrick Dulcea, chiar fiul noului selecționer, a fost utilizat ca titular de tatăl său în ambele amicale, în ciuda faptului că el nu a prins nici măcar un meci din cele cinci trecute în acest sezon de Liga 2 la Campionii FC Argeș, club la care a ajuns în această vară!

România U19 în victoria cu 3-1 cu Israel U19: Răfăilă – Aioanei, Jalade (Vînău 76), Duțu (M. Tudose 46), Anișorac (Bădescu 66) – Vic. Stancovici (L. Manolache 58), Gogescu (Cibi 46), Dulcea (Banu 58) – Vlăsceanu (Rădulescu 59), Al. Stan (Spătaru 76), Sali (Cărăușu 66). Rezerve neutilizate: Frânculescu – Rotund.

Lotul convocat de Adrian Dulcea pentru această acțiune a României U19:

  • portari: Adrian Frânculescu (Steaua), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași),
  • fundași: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Robert Jalade (Sevilla FC / Spania), Matteo Duțu (Lazio / Italia), Robert Bădescu (Rapid), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște),
  • mijlocași: George Gogescu (FCSB), Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița), Patrick Dulcea (Campionii FC Argeș), Eric Vînău (CSC Șelimbăr), Luca Banu (Farul Constanța), Victor Stancovici (Unirea Dej), Dan Spătaru (Kids Tâmpa Brașov), Luca Manolache (Chindia Târgoviște), Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia), Enes Sali (Farul Constanța), Codrin Cărăușu (FC Botoșani), Mihnea Rădulescu (Petrolul),
  • atacanți: Alexandru Stan (Rapid), Raul Rotund (CSC Șelimbăr).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u18-a-pierdut-la-buftea-amicalul-cu-moldova-u18-19284444

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-infrangere-in-amicalul-cu-israel-u19-scor-1-2-19284375

Marius ANGHEL 12 Sep. 2023, 17:03 Naționale
Pe aceeași temă