Ionuț Popa vine cu o propunere interesantă pentru ca UTA să fie cât mai eficientă în a face transferuri: „Nu mai vrem să ne înșelăm”. Principalele ținte ale antrenorului, comunicate sefilor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Dec. 2018, 12:54 Actualizat: 28 Dec. 2018, 13:18 Bursa transferurilor
Ionuț Popa vine cu o propunere interesantă pentru ca UTA să fie cât mai eficientă în a face transferuri: „Nu mai vrem să ne înșelăm”.  Principalele ținte ale antrenorului, comunicate sefilor

UTA s-a despărțit în finalul acestui an de nouă jucători și ar putea să-l piardă și pe al zecelea, pe mijlocașul Andrei Enescu, căruia îi expiră contractul în ultima zi a lui 2018, astfel că echipa arădeană are nevoie de multe achiziții în această iarnă dacă nu vrea să aibă emoții în privința retrogradării în partea a doua a sezonului. Ionuț Popa e foarte atent la disponibilizările care au loc la celelalte cluburi, inclusiv cele din Liga 1, și a făcut o listă cu câteva nume pe care și le-ar dori în lot din 2019 și pe care a înmânat-o deja șefilor.

„Fiindcă există pericolul să-l pierdem și pe Enescu, practic ne mai rămân trei seniori titulari mari și lați din formula de start din prima parte a campionatului. Este clar că trebuie să ne întărim în toate compartimentele, în special pe axul central și am prezentat conducerii o listă cu mai mulți jucători. Pe fiecare post ar fi trei-patru, în caz că varianta unu cade, sau avem zone ale terenului în care avem nevoie de doi fotbaliști cam de același profil. Printre ei se află și doi juniori de 2000, dar mai căutăm și alții. Oricum, prioritatea o reprezintă seniorii, din categoria celora pe care să ne bazăm cel puțin un an și jumătate. La obiectivul pe care sperăm să ni-l fixăm în vară, nu o să mai putem juca cu patru-cinci copii folosiți în medie în prima parte a acestui campionat”, a spus Popa pentru Sport Arad.

„Bătrâna Doamnă” își reia antrenamentele pe 7 ianuarie 2019, atunci când Ionuț Popa speră să aibă deja trei-patru transferuri perfectate. În plus, antrenorul vine cu o propune pentru a urmări jucătorii care vor veni în probe: formarea unei comisii. „Cei din conducere și noi, antrenorii, stăm în permanență pe telefoane. Facem oferte, negociem, dar răspunsuri clare nu am primit încă. Jucătorii care se despart de echipe de Liga 1, așteaptă oferte din același eșalon înainte de a se orienta spre Liga a 2-a. În plus, e greu de crezut că UTA poate concura ca salarizare cu o formație din Liga 1, chiar dacă vorbim despre una mai prost clasată. În ceea ce privește jucătorii străini, puțin necunoscuți pentru noi, va trebui să facem altceva. Vom chema cât mai mulți la reunire, iar în săptămâna de reacomodare cu efortul, când vom avea programate și primele jocuri școală, în familie, vor trebui atent urmăriți. De aceea, propun formarea unui fel de comisie, din care să facă parte și antrenori de la Centrul de Copii și juniori, unii dintre ei fiind foști fotbaliști la un nivel ridicat și chiar reprezentanți ai suporterilor, ai galeriei, care să-și dea cu părerea. Nu mai vrem să ne înșelăm ca în tur, poate mai mulți ochi vor da verdictele corecte”, a mai declarat Ionuț Popa pentru sursa citată mai sus.

După 21 de etape, UTA se află pe locul 9 în Liga 2, cu 29 de puncte, la egalitate cu Energeticianul, care are însă un golaveraj superior.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Dec. 2018, 12:54 Actualizat: 28 Dec. 2018, 13:18 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă