Ionuț Neagu a spus ce l-a făcut să aleagă transferul la UTA: „Asta a contat cel mai mult în decizia mea”. Motivul pentru care n-a jucat în ultima perioadă

„Bătrâna Doamnă” și-a completat golul lăsat de plecarea lui Andrei Enescu la SCM Gloria Buzău cu un fost campion al României. Ionuț Neagu a fost piesă importantă în echipa Oțelului care a câștigat titlul de campioană și Supercupa României în sezonul 2010-2011. Dar, fotbalistul ajuns la 29 de ani a luat laurii și în tricoul FCSB-ului în două rânduri, așa că UTA este a treia fostă campioană a țării din CV-ul „închizătorului”.

Neagu a fost titular la ultima repetiție a „Bătrânei Doamne” înainte de primul meci pe puncte al anului în Liga a 2-a, victoria cu 2-0 cu Șoimii Lipova. A avut o altă achiziție alături la „închidere”, pe Cristian Melinte, ambii dând multă siguranță, dar și calitate la construcție pentru „roș-albi”.

„Am venit la Arad pentru o promovare în vara anului viitor. Am fost operat la ligamentele genunchiului și asta m-a scos un pic din circuit. Le mulțumesc celor de la UTA care au avut încredere în mine după o perioadă grea în ceea ce mă privește și cu ajutorul celor de aici sper să-mi revin rapid. Vom vedea cu timpul cât pot să ajut această echipă, eu sper cât mai mult posibil. În acest moment, cred că am picioare 60-70 de minute, m-am pregătit singur o perioadă de timp, dar sper să ajung cât mai rapid la 100%”, susține ultimul transfer al arădenilor.

Gălățeanul a recunoscut că telefonul antrenorului utist a fost decisiv pentru mariajul său cu trupa de pe Mureș. „M-a sunat domnul Ionuț Popa și asta a contat cel mai mult în decizia mea. Dânsul are un trecut în fotbal care spune totul despre valoarea sa ca antrenor. Dar, apoi am întâlnit la UTA și alți jucători de Liga 1, dar și tineri foarte talentați care, alături de noi, cei mai experimentați, vor crește. Sper să facem treabă cât mai bună împreună”, a adăugat Neagu.

Despre noul mijlocaș al UTA-ei a vorbit și Cristian Păcurar la finalul testului cu Lipova (scor 2-0): „Neagu a dus o repriză foarte bine, este un jucător foarte matur în vestiar, o arată și prin joc. În plus, e neașteptat de bine pregătit, ținând cont de perioada în care nu a jucat. Este la un nivel bun, l-am schimbat la pauză pentru a nu risca vreo accidentare”.

Cu Melinte, Neagu și Coulibaly (suspendat pentru meciul cu Brăila), „Bătrâna Doamnă” și-a asigurat centrul liniei mediane pe faza de interdicție, pentru ca Miculescu și Matei să lupte pentru un loc de titular în fața lor, cu juniorul utist mare favorit.

Altfel, ultimii doi atacanți testați în amicalul cu Șoimii Lipova, sârbul Milan Basrak și argentinianul Luca Cano, nu l-au convins pe Ionuț Popa și nu au fost păstrați în lot pentru partea a doua a sezonului, completând o serie lungă de jucători care au venit și au plecat rapid de la Arad.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad
 

Pe aceeași temă