Încă un transfer din Liga 1 realizat de Dunărea Călărași! Noul atacant al echipei lui Dan Alexa era considerat un puști minune la 16 ani. Ferguson l-a vrut la Manchester United

După achiziționarea lui Alin Dobrosavlevici (23 de ani), liderul Ligii 2 a bătut palma cu încă un club din Liga 1 pentru un nou transfer realizat în această săptămână. Dunărea Călărași se întărește în lupta pentru promovare cu un nou jucător care în prima parte a campionatului a fost în lotul Concordiei Chiajna, fosta echipă a lui Dan Alexa. A doua achiziție vine însă sub formă de împrumut de la CFR Cluj, club de care este legat contractual și de la care fusese împrumutat la Chiajna.

Președintele clubului Dunărea, Florin Brișan, a anunțat că echipa sa a ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru împrumutul în partea a doua a acestui sezon al atacantului croat Dino Spehar (23 de ani).

„Până în vară am obținut acordul conducerii CFR Cluj ca Dino Spehar să evolueze la Călărași, sub formă de împrumut. Dacă va da randament, atunci putem negocia prelungirea șederii sale la Călărași. Eu sper să fie o mutare profitabilă pentru Dunărea, angrenată în lupta pentru promovarea în Liga 1. Sper să ne ajute în atingerea acestui obiectiv, urându-i mult succes la Călărași”, a spus Brișan pentru site-ul Dunării.

Însă, la fel ca în cazul lui Dobrosavlevici, nici Dino Spehar nu a jucat mai deloc în această primă parte a sezonului pentru Concordia Chiajna. Dacă Dobrosavlevici nu a prins niciun meci în campionat în acest sezon la Concordia, ci doar unul în Cupa României, Spehar a apucat să aibă totuși două apariții în Liga 1 în tricoul prim-divizionarei ilfovene, cât și una în Cupă.

Spehar a semnat cu CFR la începutul anului 2017, însă nu a apucat să debuteze la echipa clujeană. Pe când avea 16 ani era văzut ca un „puști minune”. A debutat atunci în prima ligă din Croația, la NK Osijek, unde a primit rapid și numărul 10. Imediat, Manchester United și Bayern Munchen au început monitorizarea sa. Sir Alex Ferguson l-a remarcat pe Spehar și a cerut demararea negocierilor pentru transfer, dar Osijek n-a renunțat la cel care devenise atunci cel mai tânăr jucător din istoria primei ligi din Croația și care era considerat un viitor golgheter al naționalei.

După negocierile din 2010, Dino Spehar a ieșit din sfera de interes a cluburilor mari, dar a continuat să joace în prima ligă din Croația, unde a fost cumpărat de Dinamo Zagreb. La 22 de ani avea 88 de partide și 6 goluri la nivelul primului eșalon, în tricourile lui NK Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb, NK Istra și RNK Split. În trecut, Spehar a fost convocat la loturile naționale de juniori U16, U17, U18 și U19 din Croația.

Dino este fiul lui Robert Spehar, fost atacant în naționala Croației în anii ’90 și trecut pe la echipe ca NK Osijek, FC Bruges, Monaco, Verona, Sporting Lisabona, Galatasaray sau Standard Liege.

AICI poți citi un interviu acordat de Dino Spehar pe când era la CFR Cluj

Pe aceeași temă