„În ofensivă nu am fost și tot nu suntem acoperiți”

05 Mar. 2012, 12:20 Bursa transferurilor

Cu mai puțin de două săptămâni înaintea începerii returului, amânat până acum de două ori, tehnicianul divizionarei secunde CSMS Iași nu este nici pe departe mulțumit de eficiența atacanților săi. Popa avertizează că ofensiva este singurul compartiment care a fost neacoperit în toamnă și care nici măcar acum nu s-a întărit corespunzător.

Dați puțin peste cap de a doua amânare a reluării campionatului, antrenorii formației din Copou au programat pentru săptămâna aceasta ultimele două meciuri amicale: miercuri cu SC Bacău (ora 14) și sâmbătă, cu Rapid CFR Suceava (ora 11), ambii adversari fiind din Liga a III-a și amândouă partidele urmând să aibă loc în Copou.

Vestea îmbucurătoare este aceea că trei dintre jucătorii cu probleme medicale – fundașii Bădic, Camara și Crețu, și-au revenit complet, pregătindu-se din nou în regim normal, alături de coechipieri. Rămân însă pe mai departe cu probleme Vladu, Gado și Codrea, alături de mai vechiul indisponibil Avrămia, operat acum o lună și care acum se află în recuperare. „Abia din aprilie dacă se va putea antrena serios, iar dacă totul va decurge bine în mai ar putea să și joace”, ne-a spus antrenorul principal al ieșenilor, Ionuț Popa, referitor la internaționalul de juniori A care joacă pe postul de stoper.

Cât despre pregătirea efectuată în iarnă, banca tehnică din Copou se declară în linii mari mulțumită, mai puțin însă de problemele medicale cauzate și de faptul că elevii lui Popa au lucrat în iarnă doar pe teren sintetic. Dacă în linia mediană opinează că echipa s-a întărit, și chiar și în defensivă, antrenorul principal rămâne în continuare nemulțumit de felul în care se prezintă atacanții: „Brajkovic a început bine antrenamentele la Iași, după care s-a stins ușor-ușor, poate și pe un fond de oboseală. Sper, totuși, să-și revină. Mai bine s-a mișcat Herghelegiu, dar dacă nu pot fi mulțumit de prestațiile din campionat voi fi pus în situația de a aborda partidele exact ca Dorinel Munteanu: patru în apărare și șase la mijloc. Și, să nu uităm, că folosind acest sistem Oțelul a câștigat titlul național. Ce, nu am dreptate?”.

Cu drepturile achitate la zi, inclusiv chiriile la apartamentele în care au locuit în tur, jucătorii sunt așteptați de astăzi în biroul președintelui Florin Prunea, pentru a rediscuta prevederile Regulamentului de Ordine Interioară (ROI). „Îmi doresc să se lămurească definitiv și această problemă, pentru a fi sigur că voi avea liniște totală în vestiar toată primăvara. Vreau să mă pot concentra doar pe procesul de pregătire și abordarea jocurilor, pentru a ne putea atinge obiectivul”, a conchis Ionuț Popa.

„Dacă nu-mi vine un atacant bun, risc să trebuiască să adopt sistemul de joc al Oțelului din sezonul trecut, când Dorinel Munteanu a mers cu patru fundași și șase mijlocași. Până la urmă nici nu s-a dovedit deloc rău, deoarece gălățenii au câștigat campionatul”
Ionuț Popa, antrenor CSMS Iași

„Sper ca săptămâna aceasta să se lămurească și treaba cu Regulamentul de Ordine Interioară al clubului, pentru a porni în retur cu un vestiar total liniștit. Vreau să scap de toate emoțiile colaterale procesului de pregătire al echipei și manierei de abordare a jocului”

Ionuț Popa

Sursa: Evenimentul

05 Mar. 2012, 12:20 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă