Iftime: „Cu lotul pe care îl avem acum, sunt convins că putem promova”

Iftime:** „Cu lotul pe care îl avem acum, sunt convins că putem promova

Principalul finanțator al FC Botoșani este sută la sută convins că echipa poate promova, în acest an, în primul eșalon al fotbalului românesc. El susține că este dispus să investească în acest an aproximativ 500.000-600.000 de euro doar pentru a vedea pe Municipal echipe precum Steaua, Dinamo sau CFR Cluj.

Conducătorii FC Botoșani au urmărit celelalte contracandidate la promovare și spun că roș-al-albaștrii au un lot de jucători mult mai bun și condiții superioare. În prezent, Valeriu Iftime încearcă să-i convingă pe primarul Ovidiu Portariuc și președintele Consiliului Județean de importanța promovării în prima ligă la fotbal.

„Cu lotul pe care îl avem acum, sunt convins că putem promova. Suntem la limită și am toată disponibilitatea. Depindem doar de noi în momentul de față. Avem șansa de a avea pentru prima dată în istoria noastră o echipă în divizia A. Este șansa ca botoșănenii să vadă pe Municipal pe Steaua, Dinamo sau CFR Cluj. Am discutat și cu domnul primar, și cu domnul președinte al Consiliului Județean. Le-am spus toate avantajele acestei promovări. Este un câștig de imagine”, a spus Valeriu Iftime.

Ionuț Matei revine în martie pe teren

FC Botoșani va putea conta în returul campionatului și pe atacantul Ionuț Matei. Acesta se află la recupere la Timișoara după operația suferită la genunchi.

Atacantul Ionuț Matei a fost urmărit de ghinion în ultimul an și jumătate. Împrumutat de Poli Timișoara la Voința Sibiu, Ionuț Matei a evoluat puțin la această formație deoarece a suferit o accidentare foarte gravă. A fost operat și după o pauză de câteva luni a început recuperarea și antrenamentele. Nu a reușit să revină pe teren deoarece accidentarea a recidivat și a trebuit operat din nou. În prezent, Ionuț Matei face recuperarea după operație, la Timișoara, sub îndrumarea unui preparator fizic. Oficialii botoșăneni spun că atacantul va reveni pe teren în luna martie dar cert este că va avea nevoie de timp pentru a ajunge la o formă fizică bună.

„Ionuț Matei este jucătorul nostru și spune că va reveni în martie la Botoșani. Ține legătura cu antrenorul. El face pregătirea fizică la Timișoara. Am înțeles că nu mai vrea să greșească. Se pregătește cu un preparator fizic. Spune că se simte foarte bine. Eu sper să își revină pentru că ar fi foarte interesant să vină și el”, a spus Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani.

Ionuț Matei a mai evoluat la FC Botoșani un tur de campionat și a reșit să marcheze opt goluri, fiind golgheterul echipei.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Pe aceeași temă