Hugo Moutinho e și el pe lista lui ACS Poli!

Hugo Moutinho** e și el pe lista lui ACS Poli!

Mijlocașul portughez Hugo Moutinho de la CS Turnu Severin se află în vederile timișorenilor încă de anul trecut. Vărul celebrului João Moutinho, de la FC Porto, ar putea sosi la ACS Poli împreună cu mai mulți colegi aflați în litigiu cu clubul din Oltenia.

Hugo Felipe Dos Reis Moutinho are 31 de ani și pare o soluție bună la mijlocul terenului în condițiile în care Nicolas Gorobsov e încă legat de FC Torino. Jucătorul portughez se află în litigiu cu Severinul după ce nu a fost plătit de șase luni. În aceeași situație se află și colegii Alex Giurgiu, Ionuț Gugu și Alin Buleică.  Deși clubul oltean a fost preluat între timp de investitori greci, jucătorii vechi își vor avea curând soarta în propriile mâini. Toți așteaptă să fie declarați liberi cu o zi înaintea reunirii lui ACS Poli, pe 9 ianuarie.

    „Am discutat și cu Moutinho dar încă depinde de clubul din Severin. El nu ar vrea să revină în Liga a II-a dar vom vedea care va fi alegerea lui. Vrem și alți jucători dar nu putem da nume, sunt încă în litigiu cu clubul lor” a spus Călin Rosenblum, managerul sportiv al lui ACS Poli Timișoara, pentru BanatSport.ro

Dacă interesul pentru Moutinho a fost confirmat, pe seama celorlalți se poate doar specula. Buleică ar fi o soluție bună pe postul de fundaș dreapta, are 21 de ani și a fost titular în 11 partide ale acestui sezon de Liga I. În timp ce Giurgiu (20 de ani) e corespondentul său de pe banda stângă. Gugu e și el un fundaș central tânăr.

CV Hugo Moutinho

Tehnicul portughez a fost promovat de Ladislau Boloni la Sporting Lisabona pentru care a jucat de șase ori în Cupa UEFA, în 2005, când „leii” au pierdut finala cu ȚSKA Moscova. Nu a stat însă mult la alb-verzi și în 2007 a ajuns la Drobeta Tr. Severin de la modesta CD Mafra. În Liga a II-a a marcat 10 goluri în sezonul trecut iar pe prima scenă și-a trecut în cont o reușită și două assist-uri în 18 apariții. Moutinho e mijlocaș ofensiv dar poate juca oriunde în linia mediană.
Mansour, după 7 ianuarie

Călin Rosenblum anunță de asemenea că va purta discuții cu fostul atacant alb-violet, Mansour Gueye. Senegalezul și-a exprimat dorința de a rămâne în Timișoara și pare soluția ideală în condițiile în care Andrei Zăgrean nu mai e curtat de conducerea lui ACS Poli. După reunirea din 10 ianuarie clubul va mai primi fotbaliști în probe. Argentinianul Raul Speroni de la Flacăra Făget se va afla și el printre fotbaliștii testați de Valentin Velcea.

„O să vină jucători și din Serbia și din Portugalia din ce am înțeles. Au jucat și la cluburi importante dar nu știu câte meciuri au prins. Îi vom vedea la lucru înainte de a semna cu ei”, a adăugat Rosenblum.

ACS Poli urmează să plece în cantonamentul din Antalya în jurul datei de 21 ianuarie. Se va sta în Turcia două săptămâni, timp în care alb-negri vor disputa nouă amicale. Printre adversarii preconizați se află și echipa a doua a lui Bayern Munchen.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Pe aceeași temă