Hasanovic: „Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu îmi imaginam că voi îmbrăca vreodată tricoul lui Dinamo”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Oct. 2013, 16:10 Actualizat: 03 Oct. 2013, 17:20 Bursa transferurilor
Hasanovic:  „Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu îmi imaginam că voi îmbrăca vreodată tricoul lui Dinamo”

Ajuns în această vară la gruparea din Ștefan cel Mare, mijlocașul bosniac de 23 ani Mirza Hasanovic este entuziasmat de alegerea făcută, chiar dacă este folosit doar la satelit, iar prestațiile sale de acolo nu sunt prea strălucite. Într-un interviu acordat ieri pentru siteul SportSport.ba din Bosnia, jucătorul născut la Tuzla promite să revină cât mai repede la prima echipă.

„Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu îmi imaginam că voi îmbrăca vreodată tricoul celor de la Dinamo. După Steaua, este cel mai important club din România și a juca la Dinamo este o onoare și o obligație”, își începe confesiunile Hasanovic.

„Când am semnat cu ei, era alt antrenor, care a fost demis între timp. Apoi a venit un antrenor nou, care a adus alți jucători și am rămas pe dinafară. Nu este așa ușor să prinzi prima echipă, pentru că pe fiecare post se bat câte doi-trei jucători, iar lotul are în componență 30 de fotbaliști. Am jucat în câteva meciuri, dar în marea majoritate a timpului am fost rezervă. Dar asta nu mă descurajează, mă voi antrena și mai mult și îmi voi aștepta șansa. Când se va ivi, vom vedea” mărturisește jucătorul.

La Mulțescu de două ori rezervă, dar din 11 august nu a mai prins lotul!

Statistica îl contrazice radical pe jucător, pentru că la echipa mare nu a prins niciun minut, indiferent că principalul a fost Mulțescu sau Stoican. În mandatul primului a fost rezervă cu Viitorul (pe 5 august) și cu Steaua (11 august), acesta fiind și momentul lui de glorie la echipa mare. Mutat la satelit, acolo unde a debutat în Cupă, contra celor de la Balotești, scor 1-2, Hasanovic a dezamăgit aproape de fiecare dată. Sub bagheta lui Ilie Alexe a prins 71 de minute în amintitul meci de Cupă, fiind schimbat de Vartanian.

Titular de o repriză: scos la pauză de două ori de Stoican și o dată de Mihăescu!

Au urmat meciurile din campionat, acolo unde bosniacul a reușit contraperformanța de a fi schimbat la pauză în trei din cele patru partide de campionat în care a jucat pentru satelit! Din cele patru meciuri în care Flavius Stoican a condus echipa de margine, Hasanovic a prins foaia de joc de trei ori. O singură dată a fost integralist, în runda I, contra celor de la Vișina Nouă, după care a urmat dezastrul. Neconvocat cu Clinceni, Hasanovic a bifat după aceea trei meciuri consecutive ca titular, dar a fost mereu schimbat la pauză!

Stoican l-a scos în meciurile cu Chiajna II, când a fost înlocuit de Jugaru, și cu Domnești atunci când a intrat Diakhate și a dat și gol. Tabloul a fost completat vinerea trecută în meciul cu Balotești, atunci când noul tehnician al satelitului, Iulian Mihăescu, l-a scos după 45 de minute pentru a-l băga pe fostul „student” Ionuț Șerban.

A avut trei oferte în vară și a ales Dinamo

Venit în România la mijlocul lui ianuarie, la CS Turnu Severin, Mirza Hasanovic a bifat 745 de minute pentru echipa de pe Dunăre. În cele 11 meciuri în care a jucat în Liga 1 marcând și un gol, în victoria cu 2-0 a severinenilor în fața Vasluiului.

„După un retur jucat la Turnu Severin, am avut trei oferte concrete de la alte cluburi. În final am ales să joc la Dinamo și cred că nu am greșit. Timpul lucrează în favoarea mea și știu că numai cu mult efort și sacrificiu pot obține ceea ce mi-am propus” a mai adăugat Hasanovic.

0 prezențe are Hasanovic în Liga I, în tricoul lui Dinamo

225 de minute are Hasanovic în Liga a III-a, la Dinamo II, fără a marca vreun gol

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ și Mircea OGLINDOIU

Foto: Bogdan Iordache

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Oct. 2013, 16:10 Actualizat: 03 Oct. 2013, 17:20 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă