Gelu Velici a semnat cu Olimpia, însă poate veni la Satu Mare abia din vară. Golgheterul de la Sebiș speră să fie lăsat de acum în Liga 2

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jan. 2016, 12:30 Actualizat: 11 Jan. 2016, 12:31 Bursa transferurilor

Fostul atacant a lui Dinamo București, Gelu Miodrag Velici (23 ani), a semnat un contract valabil pe doi ani cu clubul Olimpia Satu Mare. Contractul intră în vigoare din luna august a anului 2016. Jucătorul mai are contract până în luna iulie cu Național Sebiș, echipă aflată pe locul 4 în Seria a 4-a a Ligii 3, dar speră să fie lăsat de acum la Olimpia. În cazul unui răspuns nefavorabil însă, atacantul a declarat că își va duce contractul la sfârșit cu gruparea arădeană și se va alătura sătmărenilor în vară, pentru „a pune umărul la promovare”.

„Este jucătorul pe care antrenorii și l-au dorit foarte mult. Un jucător tânăr, polivalent, cu mari calități. Echipa de scouting l-a urmărit la mai multe partide din acest sezon. Îi mulțumesc lui Gelu că a hotărât să se alăture familie Oli”, a declarat Ioan Cîmpean, președintele Comitetului Director de la Olimpia, pe siteul oficial al echipei, olimpiasm.ro.

Gelu Velici este un atacant în vârstă de 23 de ani care poate juca și ca extremă dreapta, dar și ca mijlocaș ofensiv, în spatele vârfului. S-a născut în Timișoara pe data de 22 aprilie și are peste 23 de apariții pe prima scenă a fotbalului românesc. Fotbalistul este crescut de Poli Timișoara, a evoluat la Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo București și AFC Fortuna, iar în prima parte a sezonului 2015/2016 a marcat opt goluri pentru Național Sebiș.

Velici a oferit un mini-interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al noi sale echipe, Olimpia Satu Mare, după semnarea contractului.

– Ce te-a determinat să semnezi cu Olimpia în momentul în care conducerea ți-a făcut o ofertă? S-a schis că aveai oferte de la mai multe echipe.
– Într-adevăr, am mai avut cam cinci-șase oferte din Liga 2, dar am ales Olimpia pentru că am simțit cu adevărat că sunt dorit. Au fost zvonuri că mă doreau și în vară, dar faptul că m-au urmărit o perioadă mai lungă și că mi-au prezentat proiectul lor pe următorii ani m-a făcut să mă simt dorit. Sunt mulțumit de decizia luată.

Ce obiective ți-ai propus la Olimpia Satu Mare?
– Pentru mine, cel mai important este sa fiu sănătos. Îmi doresc să pot să ajut echipa cu goluri și evoluții cât mai bune. Îmi voi propune un obiectiv clar când voi ajunge la Satu Mare. Eu sper să fie posibil de acum. Dacă nu, vorbim de obiectiv în vară, la startul noului sezon. Am o relație bună cu cei de la Sebiș și sper să găsesc înțelegere, să înțeleagă că este un pas înainte pentru mine și să fiu lăsat să plec de acum la Olimpia. Dar, în cazul în care nu mă vor lăsa, îmi voi duce contractul la bun sfârșit cu Sebis și voi veni din vară la Satu Mare, să pun umărul la promovare.

Ce informații aveai despre Olimpia Satu Mare înainte de propunerea de contract? Cunoști sau ai mai lucrat cu vreun jucator de la echipa sătmăreană?
– Normal că am auzisem de Olimpia înainte de acest contact. Știu că la Satu Mare este un club serios si de tradiție. Sunt prieten cu Adrian Mărkuș, fostul jucător al Olimpiei și mi-a povestit despre echipă.

– Care este poziția ta preferată pe teren și care crezi că este cea mai mare calitate a ta?
– Nu am o poziție preferată. Depinde multe de sistemul pe care îl preferă antrenorul. Mă simt bine și în bandă, dar și în spatele vârfului. Am evoluat de multe ori și vârf împins. Cert este că iubesc golul. Ca și calitate, am să îi las pe cei în măsură sau pe specialiști să se pronunțe. Nu îmi place să-mi fac eu o caracterizare.

– Cât de departe își propune să ajungă jucătorul Gelu Velici?
– Îmi doresc să ajung cât de departe se poate. Nu mă mulțumesc cu faptul că am semnat un contract în Liga a II-a din România. Vreau să ajung să joc din nou în Liga 1. Știu că va trebui să muncesc de zece ori mai mult, dar sunt pregătit pentru asta.

Articol scris de Andrei PASCA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jan. 2016, 12:30 Actualizat: 11 Jan. 2016, 12:31 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă