E sigur: Național Sebiș nu are bani să continue în Liga 3 și va abandona competiția

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 13:41 Stiri
E sigur:** Național Sebiș nu are bani să continue în Liga 3 și va abandona competiția

Telenovela iernii în fotbalul arădean se apropie de final, iar aceasta nu aduce un deznodământ fericit pentru cea mai veche formație a județului în Liga 3. Conform așteptărilor, după decesul lui Radu Demetrescu, primarul interimar al orașului Sebiș, cel care i-a urmat în funcție, Teodor Toma, nu s-a mai „bătut” pentru Național și a lăsat ca lucrurile să decurgă de la sine. Nemulțumiți de doi-trei ani încoace de activitatea grupării fotbalistice și banii pe care i-a „înghițit” aceasta, consilierii locali, în majoritatea lor, nu au mai votat bugetul necesar pentru Național în eșalonul terț, așa că „prăvălia” se va închide iremediabil, scrie Sport Arad. Astfel, în curând, vom constata primul abandon în această ediție a campionatului Liga 3.

Totuși, ceva bani din bugetul local, adică exact 300 de mii de lei, vor alimenta clubul pentru ca echipele de juniori, de 2005-2006, respectiv 2007-2008 să-și continue parcursul în competițiile organizate de AJF Arad, dar și pentru a se stinge litigiile cu Finanțele Publice și puținii jucători care încă nu și-au luat actele în schimbul renunțării la drepturile bănești. Din informațiile Sport Arad, e vorba despre Pop și Musea, plus antrenorii Dănuț Șomcherechi și Cosmin Merșca. Aceștia vor acționa pe toate căile legale pentru a-și recupera restanțele, având în spate și Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (ANAF), ce a și trimis deja o adresă la Casa Fotbalului cu „speța” sebișenilor.

Altfel, dacă Național Sebiș nu va trimite, la rându-i, adresa oficială de retragere din competiția eșalonului terț, Federația Română de Fotbal are obligația să o programeze la primele două runde ale returului. Bineînțeles, după două neprezentări, urmează excluderea din campionat, iar direcția clubului e una singură: Liga a 6-a!

Și asta pentru că Articolul 17 din Regulamentul Disciplinar vorbește clar: „Indiferent de motivele și de momentul care au determinat retragerea/excluderea unei echipe de seniori din Campionatele Naționale Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a si de fotbal feminin si indiferent de momentul din timpul competitiei in care aceasta a survenit, clubul in cauza va fi sanctionat cu retrogradarea echipei de seniori in ultimul esalon competitional organizat de AFJ/AMFB si cu interzicerea dreptului de a promova pentru 2 sezoane competitionale”.

Așadar, un parcurs neîntrerupt de 12 sezoane în Liga a 3-a se va termina cu o ieșire pe ușa din spate pentru Național Sebiș. Probabil, fotbalul din orașul de pe Crișul Alb va reînvia din vară sub numele clubului de tradiție, Crișana.

La finalul turului, după 15 etape, Național Sebiș ocupa locul 13, ultimul retrogradabil, în Seria a 4-a a Ligii 3. Din retur, echipele care urmează să joace cu formația arădeană vor câștiga meciul la „masa verde”, cu 3-0.

Și la nivelul Ligii 2 vom avea parte de un nou abandon în acest sezon. Sportul Snagov nu mai are posibilități să continue campionarul, dar nici nu vrea să se retragă, astfel că va fi exclusă după două neprezentări. Prima retragere a fost cea a clubului bucureștean Daco-Getica, după 13 etape.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 13:41 Stiri
Pe aceeași temă