Gazul i-a testat pe Morar, Zaharia și Predescu. Doar unul dintre ei a semnat cu medieșenii. Ce spune Grozavu despre ultima achiziție și despre ultimele jocuri din acest an

Nici nu s-a încheiat prima parte a sezonului că echipele din Liga 2 au început deja să transfere jucători. FC Brașov l-a luat pe Adrian Grigoruță, FCM Baia Mare a obținut semnătura lui Souleymane Keita, iar Armand Șvichi a fost împrumutat de Rapid Suceava de la FC Botoșani. Un alt club care se întărește pentru partea a doua a sezonului este Gaz Metan Mediaș. Liderul Seriei a II-a a testat în ultima perioadă trei jucători, însă doar cu unul a ajuns la un acord, anunță Nota TV.

Leo Grozavu i-a testat pe Alexandru Zaharia (25 ani, mijlocaș), Cornel Predescu (27 ani, mijlocaș) și Vlad Morar (22 ani, atacant), dar doar pe unul dintre ei l-a convins să accepte contractul propus de gruparea de pe Târnava Mare. Zaharia (ultima dată la FC Oțelul) a semnat un contract pe două sezoane și jumătate, în timp ce Predescu (ex Zawisza Bydgoszcz, Polonia), și Morar (ex „U” Cluj) nu s-au înțeles cu șefii Gazului în privința salariilor și au plecat.

Proaspăta achiziție a medieșenilor nu va fi însă disponibilă în aceste ultime partide din 2015 rămase de disputat. Zaharia (foto mic 1, în alb-roșu-albastru) vine după o accidentare care l-a ținut opt luni în afara gazonului.

„Mi-e greu să spun dacă achiziționarea lui este pentru viitorul apropiat, deocamdată a intrat la antrenamente de o săptămână. Din ce am văzut, încă are o teamă de contact. Undeva e și normal după opt luni de inactivitate, o accidentare gravă, nu știu cât de mult poate el mental să recupereze, să pună piciorul la fel ca înainte. Probabil nu va intra până la finalul anului. Ținând cont de faptul că sunt trei jocuri într-o săptămână, e destul de dificil”, a spus, pentru Nota TV, Grozavu.

Grozavu, nemulțumit de programul competițional din acest final de an

Altfel, Gaz Metan Mediaș, echipă care are cinci victorii consecutive în campionat, joacă în această etapă la Tărlungeni, cu Unirea, penultima clasată din Seriei. Până la finalul acestui an, ardelenii mai au meciuri cu Șoimii Pâncota (miercuri, în deplasare), Universitatea Cluj (sâmbătă, acasă) și CS Mioveni (sâmbătă, deplasare).

Leo Grozavu vrea ca la Tărlungeni Gazul că continue seria de victorii. „Vor fi trei jocuri importante, două deplasări, o partidă grea acasă. Vreau să mă gândesc deocamdată la primul. Nu va fi un joc ușor la Tărlungeni, au o echipă care, cel puțin la ultimele meciuri, a arătat că este în revenire. Au pierdut cu adversari facili, dar puteau să o învingă pe UTA, care a egalat în prelungiri, apoi au scos un egal la Pâncota, ceea ce spune destul de multe despre această echipă, în sensul în care nu este un adversar facil”, a spus Grozavu.

Tehnicianul Gazului a mai explicat că este nemulțumit de faptul că se aglomerează meciurile la final de sezon, atunci când terenurile sunt foarte proaste, iar vremea nu permite buna desfășurare a acestora. „Din păcate, așa e la noi, la români. Cât terenurile permit, cât e vară, toamnă, cât se poate juca fără probleme, când sezonul e la început și jucătorii au energie nu sunt etape intermediare. Acum am avut trei meciuri, o săptămână pauză și acum iar trei meciuri. La final de sezon noi aglomerăm toate meciurile, când terenurile sunt foarte proaste, când starea vremii nu mai permite să poți să vezi fotbal de calitate”, a mai declarat, pentru Nota TV, antrenorul Leo Grozavu.

Partida dintre Unirea Tărlungeni și Gaz Metan se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00. În tur, gruparea de pe Târnava Mare s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Pe aceeași temă