Fortuna continuă să se întărească cu jucători de la Unirea Alba Iulia!

Fortuna** continuă să se întărească cu jucători de la Unirea Alba Iulia!

Atacantul Tudor Mandrusca (foto, în plan secund) si portarul Calin Tiut (foto, în prim plan) sunt ultimele doua transferuri realizate de catre Fortuna Brazi, care aduce fotbalisti dupa un „tipar” cu perspective: jucatori care au jucat in esaloanele superioare, cu perspective importante, la un moment dat, neconcretizate pe deplin, pentru care gruparea finantata de Radu Calin ar putea reprezenta „treapta” necesara pentru fotbalul „adevarat”.

Este si cazul celor doi veniti la Brazi, care au trecut, ambii, prin curtea fostei campioane CFR Cluj,unde au activat la echipa secunda, s-au antrenat cu vedetele ardelenilor, au si „prins” raportul de joc la CFR, dar „aventura” lor in fotbalul de mare performanta s-a oprit la acest nivel.

Mandrusca si Tiut reprezinta doua achizitii de marca pentru Liga a III-a, chiar si doar prin prisma faptului ca amandoi au jucat aproape toate minutele turului pentru Unirea Alba Iulia, in Liga a II-a.

De altfel, Fortuna s-a „aprovizionat” de la echipa din Alba Iulia, una care a avut tineri interesanti, in ultimii ani, Stanciu, Giurgiu, Himschinsi, Calin Cristea fiind doar cateva exemple, pe langa acesti doi fotbalisti care au semnat sambata cu gruparea prahoveana, la Brazi ajungand si atacantul Silviu Muresan.

Cu aducerea lui Tiut si Mandrusca, Fortuna se apropie de final cu campania de achizitii din aceasta iarna, lotul devenind unul cu o cota si mai mare, antrenorul Eduard Iordanescu avand de unde alege, cum se spune.

Mandrusca a fost titular incontestabil la Unirea Alba Iulia, jucand 11 meciuri, in care a lipsit doar un minut, si marcand 3 goluri, toate cu capul. Este nascut in 1989 si are 1,92 m, anterior el jucand la Sanatatea Cluj, unde a avut ceva probleme de „caracter”, cum l-a acuzat Ion Ghisa, oficialul celor de la Sanatatea. A mai jucat la Unirea Floresi, dar cel mai interesant episod din cariera sa a fost pe cand avea 16 ani. Tanarul atacant a fost remarcat de Dorinel Munteanu, care l-a luat cu el la Vaslui, considerandu-l unul din cei mai promitatori fotbalisti ai generatiei lui. Cu toate acestea, fotbalistul format de scoala de fotbal „Zoltan Ivansuc” nu a rezistat acolo decat un an. Cealalta achizitie, Calin Tiut, este un jucator nascut in 1992, titular 11 meciuri in tur, la Alba Iulia, anul trecut fiind de doua ori pe banca, in Liga I, pentru CFR Cluj. „Ne bucura aceste achizitii, sunt jucatori pe care i-am dorit si in care avem incredere” – anunta presedintele Fortunei – Virgil Munteanu.

Altfel, de maine, jucatorii Fortunei vor merge la Izvorani, in primul cantonament centralizat al iernii, in care nu se va sustine niciun meci de verificare, dupa care, in 4 februarie, elevii lui Iordanescu jr. vor pleca in Antalya – Kemer, pentru un turneu de jocuri amicale.

Articol scris de Marian DIMA

Foto: sport.alba24.ro

Pe aceeași temă