Filip și Roman au bătut palma cu Poli și așteaptă unda verde de la Buziaș

12 Jan. 2012, 17:47 Bursa transferurilor
Filip și Roman au bătut palma cu Poli** și așteaptă unda verde de la Buziaș

Cei doi juniori și părinții lor s-au pus de acord cu Gheorghe Chivorchian pentru un transfer la alb-violeți. Cei de la LPS Banatul și-au dat OK-ul, dar un cuvânt de spus mai are și șeful de la Avicola Buziaș, care vrea să-i trimită la Baia Mare.

Steliano Filip și Alin Roman erau, la începutul acestei săptămâni, împăcați cu gândul că vor juca și în retur la FC Maramureș Baia Mare, echipă la care au fost împrumutați de către LPS Banatul Timișoara. Totuși, lucrurile au luat o întorsătură importantă astăzi.

Liceul are un parteneriat cu clubul Avicola Buziaș, care deține o parte din drepturile federative ale fotbaliștilor de la LPS Banatul născuți în anul 1994, printre care se numără și cei doi fotbaliști în cauză. Dan Pitpaiac, șeful de la Avicola, își dorește să îi transfere definitiv pe Roman și Filip la Baia Mare, fapt care l-a înfuriat pe Marian Iancu. „Îl căutăm de mai bine de două săptămâni pe domnul Pitpaiac, care nu este de găsit. Păcat că pentru Dinamo sau Baia Mare el poate fi găsit”, a afirmat șeful lui Poli.

Directorul liceului sportiv, Marius Cociu, a explicat că destinația fotbaliștilor o vor decide în primul rând părinții acestora. „Noi avem o deschidere față de Poli, pentru că este normal ca jucătorii crescuți de noi să joace aici, în Timișoara, dar cea mai importantă condiție pentru ca Roman și Filip să meargă la Poli este obținerea acceptului din partea jucătorilor și a părinților”, a declarat Cociu.

Gheorghe Chivorchian s-a întâlnit astăzi cu Roman, Filip și părinții acestora, iar rezultatele discuției sunt favorabile clubului alb-violet. „Ne-am întâlnit cu domnul Chivorchian, care ne-a spus că, dacă vom merge la Poli, nu vom fi trimiși la satelitul din Liga a III-a și vom avea șansa noastră să jucăm la prima echipă. Părinții noștri vor și întotdeauna au vrut să jucăm la Poli. Pe noi ne interesează cel mai mult să jucăm cel puțin la nivelul la care am jucat în tur, adică în Liga a II-a. Eu zic că ne-am înțeles, acum urmează să se discute și cu domnul Pitpaiac, cred că săptămâna viitoare”, a spus Steliano Filip.

Conform directorului LPS Banatul, Marius Cociu, împrumutul lui Steliano Filip la Baia Mare a expirat în timp ce situația lui Alin Roman e mai complicată. „Roman a fost împrumutat pe doi ani, deci clubul trebuie să se înțeleagă și cu ei”, a încheiat Cociu.

Mijlocașii Filip și Roman, ambii în vârstă de 17 ani, au fost campionii țării la juniori B cu LPS Banatul anul trecut și au jucat pentru naționala României la turneul final al Campionatului European Under 17, din Serbia.

Articol scris de Radu FAUR

12 Jan. 2012, 17:47 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă