FC Ploiești, raiul străinilor

24 Jan. 2009, 17:29 Bursa transferurilor
FC Ploiești, raiul străinilor

În perioada de pregătire a returului, până acum, FC Ploiești a fost o echipă „multinațională”, japonezului Takayuki (foto), care este legitimat la divizionara secundă de un an și jumătate, alăturându-i-se, în probe, o serie de jucători străini. Dacă sunt și „străini de fotbal”, va decide antrenorul Costel Lazăr și consilierul sportiv Marius Șumudică.

Primi străini sosiți la Ploiești în anul 2009 au fost estonianul Kert Kutt, care „rezistă” încă, portarul de la Levadia Tallin fiind testat în primele două meciuri amicale și senegalezul Robert Mendy, care a și plecat, deja, după amicalul cu Electrosid Titu (scor 6-0). A sosit apoi cehul Radek Oprsal, care, accidentat fiind, va putea fi văzut pe teren de abia pe la jumătatea lui februarie! După el a  venit sârbul Radoslaw  Bulatovic, fundaș central ce se află și el în cantonamentul de la Snagov, și care a debutat în meciul amical cui Juventus București (scor 2-0) și japonezul Hideaki Ikematsu, care vor afla, amândoi, până săptămâna viitoare, dacă intră în vederile colectivului tehnic, pentru acest retur. În plus, s-a reusit aducerea portughezului Paulinho, de la Progresul București, jucător de care a fost interesat și clubul Rapid București.

Dar lista străinilor este departe de a se fi oprit aici, pentru că, a sosit, in probe, la Ploiești și un fundaș bulgar, Nikolov, jucător ce are în CV echipe precum Vihren, Maritsa Plovdiv, dar și un periplu prin Cipru! Acest Nikolov va fi și el testat de Șumudică, pe lista posibilelor apariții, la FC Ploiești fiind încă doi –trei jucători: un francez , un brazilian și un junior nigerian! Și ca tacâmul să fie complet, la echipa „satelit” a clubului FC Ploiești, ce joacă în liga B județeană se vor antrena doi jucători de culoare, din Costa de Fildeș!

Câți dintre ei vor fi colegii lui Takayuki, în retur, rămâne de văzut, consilierul sportiv Marius Șumudică spunând că: „până la plecare în stagiul de pregătire din Turcia ne vom decide asupra unui lot de 23, maxim 24 de jucători, din acel moment, putând apărea achiziții noi doar în mod excepțional, dacă sunt jucători de liga I. CU siguranță că, după acest prim cantonament vom face o a doua evaluare a lotului, și, probabil, ne vom mai despărți de unii dintre jucători”! 

articol scris de Marian DIMA

 

24 Jan. 2009, 17:29 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă