FC Clinceni a dat start pregătirii fără Bujor, plecat și el în Liga 1. Un portar american, Costin Gheorghe și încă doi jucători sunt în probe

FC Academica Clinceni a dat, luni dimineață, startul pregătirii pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Sub comanda antrenorului Laszlo Balint s-au prezentat majoritatea jucătorilor care au evoluat pentru echipa ilfoveană în cele 18 etape desfășurate până acum, mai puțin Gabriel Matei, Nicolae Mușat și Vlad Bujor, toți transferați în Liga 1, sau Eduard Nicola și Dragoș Huiban, puși pe liber. Dacă despre plecare lui Matei și Mușat la ASA Târgu Mureș, respectiv FC Botoșani, se știa, iată că a treia clasată din Seria I l-a pierdut și pe Bujor, atacant care va merge tot la FC Botoșani.

Potrivit paginii de Facebook a clubului din Clinceni, în vestiar, înaintea primului antrenament din 2016, s-au aflat portarii Marinescu, Iancu și Mihalcea, fundașii Dobrosavlevici, Patriche, Nițu, Barbu, mijlocașii Vențer, Neagu, Olariu, Epure, V. Budeanu, Buia, Cr. Matei, A. Popa și atacanții Kuku, Antohi și Fl. Budeanu. Au lipsit motivat brazilianul Bruno Martins, care va reveni în lot în zilele următoare, juniorii Marius Dragomir, care urmează să se opereze la umăr, Pham Huy și Benzar, plecați cu lotul sub 19 ani al României într-un turneu în Cipru.

La capitolul noutăți certe figurează juniorul Carlos Cherteș, împrumut de la ASA Târgu Mureș, și fundașul Florin Ștefan (ex Inter Olt Slatina), în timp ce printre jucătorii care speră să-l convingă pe Laszlo Balint că merită să rămână la FC Academica Clinceni se numără portarul american McGovern, fundașul stânga Bălan (ex Popești-Leordeni), mijlocașul Groza (ex Viitorul Mihai Georgescu Cluj) și atacantul Costin Gheorghe (ex Gaz Metan Mediaș).

Astăzi, FC Academica Clinceni a obținut semnătura tânărului Florin Ștefan, 19 ani, jucător de bandă stângă, fundaș sau mijlocaș. Născut pe 9 mai 1996, Ștefan a evoluat în turul campionatului la formația de liga a treia Inter Olt Slatina, liderul Seriei a III-a, care se va desființa în această iarnă.

Balint: „Suntem motivați de parcursul bun din sezonul de toamnă și vrem să continuăm pe aceeași linie”

Primul antrenament a constat într-o ședință de gimnastică la sală, urmată de o alergare prin zăpadă. Sâmbătă va avea loc primul amical cu divizionara D din Dragomirești, pe terenul acesteia, iar în perioada următoare vor avea loc mai multe partide de verificare, certe fiind cele cu Metaloglobus, Balotesti, CSM Râmnicu Vâlcea și CS Mioveni. În perioada 25 ianuarie – 5 februarie echipa va fi în cantonament centralizat la baza proprie.

„Mă bucur că ne-am revăzut după o vacanță care a fost un pic cam lungă, cu toate astea i-am simțit pe băieți dornici de a munci. Ne așteaptă o perioadă dificilă, în primul rând din cauza faptului că suntem obligați să ne antrenăm în aceste condiții meteo vitrege. Volumul de muncă va fi destul de mare, dar suntem motivați de parcursul bun din sezonul de toamnă și vrem să continuăm pe aceeași linie”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

Tehnicianul echipei din Clinceni a vorbit și despre jucătorii pe care i-a pierdut în această iarnă, dar și despre obiectivul pentru partea a doua a campionatului. „Am pierdut trei jucători importanți pentru noi, însă eu mă bucur că FC Clinceni a fost o rampă de relansare pentru ei. Suntem obligați să completăm lotul cu jucători care să se ridice la nivelul celor plecați. Obiectivul nostru este calificarea în play-off și când vom reuși să-l îndeplinim, vom stabili o strategie și pentru turneul respectiv. Este foarte important să avem parte de liniște și de stabilitate, în așa fel încât să fim concentrați doar la ce avem de făcut pe teren și am convingerea că prin multă muncă și disciplină echipa va fi cel puțin la fel de puternică precum a fost în sezonul de toamnă”, a mai spus Balint.

Foto: Răzvan Păsărică (FC Clinceni)

Pe aceeași temă