FC Botoșani a renunțat la Prisacă și la jucătorii împrumutați la FCM Dorohoi

05 Jul. 2012, 15:13 Bursa transferurilor
FC Botoșani a renunțat la Prisacă** și la jucătorii împrumutați la FCM Dorohoi

FC Botoșani s-a despărțit de ultimul jucător din lotul care a promovat din liga a III-a în liga a II-a. După opt ani în tricoul echipei FC Botoșani, Vasile Prisacă a fost pus pe liber de oficialii grupării roș-alb-albastre care au preferat să îi găsească un înlocuitor mai tânăr.

Vasile Prisacă mai avea un an contract cu FC Botoșani dar a acceptat să plece spunând că a fost o înțelegere de comun acord. „Nu mă așteptam să se renunțe la mine în momentul de față. Eu mai aveam un an de contract cu FC Botoșani și dacă doream puteam să rămân. Dacă aceasta a fost decizia clubului, am preferat să ne despărțim în condiții amiabile”, a spus Vasile Prisacă.

Fostul goalkeeper botoșănean încă nu s-a decis ce va face în viitorul apropiat. „Încă nu am discutat cu niciun club. Aștept să văd ce variante sunt. E posibil să mai joc unul-două sezoane dar e posibil să-mi încep și cariera de antrenor. La FC Botoșani am lucrat în ultimii ani și ca antrenor cu portarii și am acumulat experiență”, a adăugat Vasile Prisacă.

Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani spune că a renunțat la Vasile Prisacă deoarece a dorit să aducă un portar sub 21 de ani care să fie o soluție pentru sezonul următor. „Vasile și-a făcut datoria la FC Botoșani și oricând va putea reveni. Am considerat că nu putem ține trei portari în lot de aceeași vârstă. Ne-am dorit un portar sub 21 de ani care să poată evolua în anumite meciuri când avem nevoie de o forță mai mare în compartimentul ofensiv”, a spus Cornel Șfaițer.

Vasile Prisacă a venit la FC Botoșani în 2003 de la Foresta Fălticeni și a fost unul din jucătorii de bază ai echipei ce a reușit promovarea în eșalonul secund. În afara formațiilor FC Botoșani și Foresta Fălticeni, Vasile Prisacă a mai evoluat o scurtă perioadă la Ceahlăul Piatra Neamț și Petrolul Ploiești.

A renunțat și la 6 jucători împrumutați la FCM Dorohoi

Pe lângă Prisacă, FC Botoșani a renunțat și la toți jucătorii care în sezonul trecut au fost împrumutați la formația FCM Dorohoi ce evoluează în eșalonul trei. Cornel Șfaițer, președintele clubului spune că și-ar fi dorit ca o parte dintre acești jucători să revină la liga a II-a dar nu au avut evoluții pe măsura așteptărilor nici la liga a III-a.

„Am decis să renunțăm la toți jucătorii împrumutați la Dorohoi. Am sperat ca unii dintre ei să revină la FC Botoșani dar din păcate nu au avut evoluțiile pe care le așteptam. Ei sunt jucători liberi de contract în momentul de față. Pot rămâne la Dorohoi numai că noi nu le mai plătim contractele. Ei trebuie să negocieze cu conducerea clubului FCM Dorohoi”, a spus Cornel Șfaițer. Printre jucătorii puși pe liber de FC Botoșani se numără Adrian Boroștean, Eduard Sandu, Andrei Rohetki, Mihai Bordian, Alex Vrabie și Ștefan Nicolae.

Conducătorii clubului FC Botoșani se gândesc ca din sezonul următor să înființeze o echipă satelit care să evolueze pe stadionul Mecanex. Această formație va fi alcătuită exclusiv din jucători tineri și care nu pot evolua la liga a II-a.

Sursa: Bt online
Foto: Eduard BLAGA

05 Jul. 2012, 15:13 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă