Facundo la pătrat! Rapid a legitimat încă un uruguayan. Noua achiziție a giuleștenilor vine de la Montpellier, iar în Europa a fost adus pentru aproape 3 milioane de euro

Rapid a perfectat un nou transfer înaintea meciului din 16-imile Cupei României, fază în care o întâlnește pe prim-divizionara Poli Iași (astăzi, de la ora 18:45, la Buzău). Giuleștenii au legitimat un mijlocaș uruguayan, pe Facundo Julian Piriz Gonzalez (29 de ani), care ultima dată a fost Montpellier (Liga 1 Franța). În lotul antrenat de Daniel Pancu se află încă un jucător din Uruguay cu numele de Facundo, fundașul Facundo Mallo Blanco (24 de ani), adus de la Dinamo.

Facundo Piriz a semnat cu Rapid un contract până la finalul sezonului actual și a fost adus la club de Florin Manea, impresarul conducător din conducerea grupării giuleștene.

În 2013 era cumpărat de Akhmat Grozny cu 2,8 milioane euro. Ultima dată a fost la Montpellier

Mijlocașul uruguayan a început fotbalul la Nacional (Uruguay), alături de care a ieșit de trei ori campion, iar la începutul anului 2013 a fost achiziționat pentru 2,8 milioane de euro de Akhmat Grozny (Rusia). La ruși a rămas până în vara lui 2017, atunci când a semnat liber de contract cu Montpellier (Franța).

În Hexagon a jucat, atât pentru prima echipă, cât și pentru a doua a clubului Montpellier. În prima ligă franceză a evoluat în 21 de meciuri, fără să marcheze, iar ultimul meci desfășurat la acest club la avut la Montpellier II, pe 18 august, contra lui Saint-Pryvé Saint-Hilaire FC. La prima echipă a prins locul pentru meciul cu Rennes (10 august), însă a rămas pe banca de rezerve.

Acum, din postura de liber de contract, vine în România și semnează cu Rapid.

La începutul carierei sale, Facundo Piriz a strâns și meciuri la naționala Uruguayului. Pentru echipa U20 are patru jocuri, iar la U22 are cinci partide și un gol.

„Sunt foarte fericit să vin la Rapid și abia aștept să cunosc fanii rapidiști”, a spus Facundo Piriz, pentru fcrapid.ro.

Rapid are trei sud-americani în lot în acest moment: uruguayenii Facundo Mallo (24 ani, fundaș) și Facundo Piriz (29 ani, mijlocaș) și argentinianul Matias Roskopf (21 ani, atacant).

Pe aceeași temă