EXCLUSIV | Steaua, aproape de a-l transfera pe unul dintre cei mai interesanți tineri din Liga 2. Are 20 de ani și va fi testat în cantonamentul din Slovenia

EXCLUSIV | Steaua, aproape de a-l transfera pe unul dintre cei mai interesanți tineri din Liga 2.** Are 20 de ani și va fi testat în cantonamentul din Slovenia

Steaua îl va testa în cantonamentul din Slovenia – primul din această vară – pe Robert Băjan, un fundaș dreapta de 20 de ani, care se află sub contract cu Farul. Băjan este fost internațional de juniori și a fost dorit în trecut și de Dinamo, Pandurii și Bursaspor.

Pe lângă jucători experimentați, oficialii Stelei încearcă să transfere și tineri pe care să-i crească, după modelul Nicușor Stanciu. Mai ales că din sezonul care urmează va intra în vigoare regula FRF care obligă cluburile din Liga 1 să folosească un jucător Under 21 pe tot parcursul unui meci. Unul dintre tinerii identificați de oficialii Stelei este Robert Băjan, un fundaș dreapta în vârstă de 20 de ani, care este legitimat la Farul Constanța.


Robert Băjan a jucat pentru naționalele de juniori ale României

Acesta urmează să meargă cu Steaua în primul cantonament din această vară, în Slovenia și, dacă va reuși să impresioneze, va fi transferat definitiv: „Nu e nimic perfectat, însă jucătorul va merge în niște probe la Steaua. O să-l ia în primul lor cantonament, să-l vadă. Dacă dă randament, atunci vom negocia”, a declarat pentru ProSport Auraș Brașoveanu, președinte la Farul Constanța.

A fost dorit și de Dinamo, Pandurii și Bursaspor

Robert Băjan a ajuns la Farul la vârstă de 15 ani, după ce s-a format la LPS Slatina. Tânărul jucător a început fotbalul ca mijlocaș dreapta, însă la Farul a fost reprofilat și a reușit să impresioneze pe postul de fundaș dreapta. A debutat la seniori la 16 ani și șapte luni, într-un meci cu Gloria Buzău, și de atunci a reușit să se impună ca titular. Potențialul său a atras atenția mai multe cluburi. La 18 ani, a fost în atenția lui Dinamo, Pandurii și Bursaspor, dar a rămas până la urmă pe malul mării. În acest sezon, Băjan a jucat în 25 de meciuri, a reușit un gol și trei assist-uri.

Este foarte atașat de părinți

Băjan s-a născut în Slatina, dar la 15 ani a fost nevoit să plece de lângă familie pentru a juca pentru Farul. Tânărul fundaș dreapta a rămas însă foarte atașat de familie. Pe 11 mai 2013, într-un meci Farul – Chindia 4-1, Băjan a marcat primul său gol pentru „marinari”: „Acel meci mi-a adus o mare bucurie. Golul l-am dedicat tatălui meu, mamei mele și tuturor celor dragi”, mărturisea Băjan, într-un interviu pentru Liga2.ro.

De altfel, la 18 ani, Băjan și-a tatuat pe încheietura mâinii inițialele părinților săi, Ion și Mariana.

Steaua se va reuni luni, iar primul cantonament este programat în perioada 15-30 iunie, în Slovenia. Al doilea stagiu de pregătire a fost stabilit în Olanda, în perioada 3-16 iulie.

29 de meciuri, dintre care 22 ca titulat, și 1 gol a bifat Robert Băjan în tricoul Farului în ultimul sezon al Ligii 2

 

Pe aceeași temă