EXCLUSIV | Ripensia trimite încă un jucător în Liga 1. Clubul cu care a semnat Andrei Dumiter

Ripensia își pierde unul dintre jucătorii de bază pe care s-a bazat în ultimii doi ani petrecuți în Liga 2. Andrei Dumiter (20 de ani) merge în Liga 1 la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, clubul din Secuime care transferă din nou de la o echipă din Timișoara, după Andrei Sîntean, jucător fost la ACS Poli pe care l-a avut în lot în primăvară.

Dumiter are 20 de ani, împliniți în aprilie, și este atacant, dar nu tocmai un „număr 9” clasic, ci poate juca în spatele unui atacant de careu, sau ca extremă. Format la LPS Banatul, Dumiter a mai trecut la Nouva Mama Mia Becicherecu Mic, și apoi a ajuns la Ripensia, pentru care a jucat în cele două sezoane petrecute de roș-galbeni în liga secundă.

Cu Sepsi, Dumiter a semnat un contract pe patru ani, iar timișorenii vor încasa o sumă de bani pentru el.

Ioan Andrei Vasile Dumiter, pe numele său întreg, a jucat în sezonul recent încheiat în 34 de jocuri pentru Ripensia, din care 32 ca titular, și a marcat 10 goluri. În ediția trecută a Ligii 2 a jucat tot în 34 de meciuri și a marcat 11 goluri.

De la Ripensia la Sepsi OSK a plecat în această vară și portarul Horațiu Moldovan (21 de ani). Acesta venise în iarnă sub formă de împrumut la timișoreni, a jucat în 15 meciuri pentru echipa lui Alexandru Pelici, iar după încheierea sezonului a semnat cu formația din Sfântu Gheorghe.

Altfel, Ripensia este aproape să își readucă acasă alt atacant tânăr. Este vorba de vârful de careu născut în 1998 Claudiu Matiș, care în ultimul sezon a jucat în Liga a 3-a, la Gloria Lunca Teuz Cermei. Jucătorul e format la clubul Electrica Timișoara și a jucat la Ripensia în sezonul de liga secundă 2017-2018.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă