EXCLUSIV | Novac a semnat cu Voluntari: „Am venit aici doar pentru șase luni de Liga 2”

După Marius Matei, Voluntariul a mai făcut un transfer important pentru a doua parte a sezonului, prin aducerea lui Daniel Novac, ultima oară legitimat la CSMS Iași. Mijlocașul, care a împlinit 27 de ani pe 26 septembrie anul trecut, se află a patra experiență în Ilfov, acolo unde a mai jucat până acum la Inter Gaz, Victoria Brănești și Concordia Chiajna.

Novac își dorea de mult să joace la Voluntari și a reușit să vină din postura de liber de contract, după ce a renunțat la două salarii pe care le avea de primit de la gruparea ieșeană. Noua achiziție a Voluntariului a vorbit despre transferul său aici și planurile sale de viitor într-un interviu acordat Liga2.ro

Ai lăsat Liga 1 pentru eșalonul secund. Cu ce gânduri ai venit la Voluntari?

Îmi doream de ceva timp să vin aici și mă bucur că am reușit să o fac. Pot spune că am venit pentru șase luni la Liga 2, pentru că din vară mai mult ca sigur o să fim în Liga 1

Exceptând Sportul, ultimele două echipe din Liga 2 la care ai jucat au promovat în primul eșalon. Așa că ai putea fi port-bonheur-ul Voluntariului

La Brănești și la Iași am prins un sezon întreg, aici am venit pentru ultima parte a returului și pentru play-off. Însă este mult mai ușor, pentru că avem șapte puncte avans

Șapte puncte avans nu înseamnă că trebuie să vă culcați pe o ureche. Au fost echipe care au avut și mai mult avans și au pierdut un titlu de campioană

Normal că trebuie să fim atenți, dar eu cred că nu trebuie să ne facem probleme. Avem o echipă foarte bună și grupul este cel mai important acum la o echipă. Dacă ai un grup unit cum este aici, care vrea să facă performanță, atunci obiectivul propus poate fi atins.

În linia de mijloc a Voluntariului, vioara întâi rămâne Todoran. Chiar dacă nu o arată în meciuri, el se îndreaptă spre 37 de ani. Crezi că Daniel Novac poate fi înlocuitorul lui Todoran la Voluntari, să îi preia rolul acestuia pe teren?

Dinu trăiește o a doua tinerețe aici, îl știu foarte bine, am jucat cu el la Brănești. De obicei, atunci când ești mai relaxat, joci mai bine, joci mai lejer, nu mai ai presiune și atunci valoarea și experiența jucătorului își spun cuvântul. Așa cred că este și Dinu, care este un model pentru mulți. Eu am venit la echipă ca să lupt pentru un loc de titular. Cel mai bun să joace, așa normal la o echipă valoroasă. Să fie concurență și numai așa poți face performanță.

În ultimii ani nu ai avut experiențe prea reușite, mai ales la Sportul. A ieșit soarele și pe strada ta?

Îmi doream de foarte mult timp să vin aici, încă de când eram în Liga 2 la CSMS Iași. Am avut o discuție și cu antrenorul și cu președintele Prunea ca să mă lase să plec. Am renunțat și la două salarii. Pentru mine era important să vin la o echipă unde pot să joc și unde să se vrea performanță.

Cum vezi situația fotbalistului român în momentul de față, în care sunt multe cluburi care au datorii mari față de jucători și sunt mulți jucători rămași pe drumuri?

În ziua de azi e greu să joci fotbal, să poți face ceva din fotbal pentru că sunt multe probleme cu banii la majoritatea echipelor. Asta face ca nivelul să scadă foarte mult, mai ales că din spate nu prea vin jucători foarte talentați. Să sperăm că o să fie mai bine, poate anul acesta să se mai schimbe ceva.

Ai aproape 28 de ani, te gândești deja la ce vei face după ce vei pune ghetele în cui?

Sincer, mă gândesc să joc cât mai mulți ani la Voluntari, să îmi închei cariera aici și după aceea să  preiau o grupă de copii de aici. Am găsit aici un proiect de viitor și îmi doresc foarte mult să îl ducem la capăt împreună.

DANIEL IONUȚ NOVAC
Născut 26.09.1987
Locul nașterii Pantelimon
Mijlocaș central

Carieră
2005 Inter Gaz 25/0
2006 Inter Gaz ?/?
2007 Inter Gaz ?/?
2008 Inter Gaz ?/?
2009 Brănești 11/2
2010 Brănești 22/1
2011 Oțelul II 11/4
2011 Sportul 16/0
2012 Sportul 12/1
2012 Chiajna 9/0
2013 CSMS Iași 12/0
2014 CSMS Iași 14/1


Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Pe aceeași temă