Energeticianul s-a despărțit de încă unul dintre „greii” din lot! Jucătorul dezvăluie ce i s-a spus în momentul rezilierii contractului

Energeticianul s-a despărțit de încă unul dintre

Nou-promovata Energeticianul a început actualul sezon cu un lot plin cu jucători experimentați, cu meciuri inclusiv în Liga 1, însă rezultatele au fost sub așteptările finanțatorului Nicolae Sarcină, care și-ar fi dorit promovarea. Astfel că s-a recurs, treptat, la renunțarea la componenții lotului cu salarii mari, pentru a reduce din cheltuieli.

Treptat, pe lista rezilierilor au ajuns portarul Horațiu Moldovan, fundașii Cosmin Achim, Emil Ninu și Marius Tomozei și mijlocașii Viorel Nicoară, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Laurențiu Manole și Marian Stoenac. Mai nou, de Energeticianul s-a despărțit și mijlocașul Călin Cristea (30 de ani), jucătorul din lot cu cele mai multe prezențe în Liga 1.

Cristea, care în cariera lui a jucat în prima ligă pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii sau FC Brașov, a vorbit despre despărțirea de Energeticianul. Mijlocașul a mărturisit că și-a reziliat contractual după ce echipa din Valea Jiului a ratat obiectivul pentru acest sezon, iar patronul Sarcină i-a transmis ca vrea să se bazeze pe tineri în partea a doua a sezonului.

„Am decis, împreună cu conducerea clubului, rezilierea contractului pe cale amiabilă imediat după ultimul meci de la Timișoara (n.r. – 0-0 cu ASU Politehnica). În vară s-a vrut promovarea, dar obiectivul a fost ratat după primele etape. Nu poți să te bați la promovare fără să câștigi în deplasare”, a spus Cristea, ce a bifat 19 jocuri în 21 de etape, iar, momentan, se bucură de vacanța, la Alba Iulia.

În cariera sa, Călin Cristea a mai evoluat și pentru Dunărea Călărași, CSM Râmnicu Vâlcea, Racing Beirut (Liban) sau Othellos Athienou (Cipru).

Andone și-ar dori un cantonament în Cipri sau Antalya

Altfel, din această săptămână, jucătorii echipei Energeticianul au intrat în vacanță. Până la reluarea pregătirii, antrenorul Bogdan Andone le-a transmis elevilor săi ceea ce trebuie să facă în luna în care vor sta departe de fotbal.

„Le-am dat program de pregătire peste iarnă, cu antrenamente de alergare, înot, sală de forță. Sincer mi-aș dori să facem un cantonament de pregătire pe terenuri bune în Cipru sau în Antalya”, a spus Bogdan Andone.

Energeticianul a încheiat prima parte a sezonului pe locul 8, cu 29 de puncte, însă e departe de pozițiile promovabile direct. Lider este Sportul Snagov, cu 46 de puncte, în timp ce pe locurile 2 și 3 sunt Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, cu câte 45 de puncte.

Articol scris de Lucian DANCIU

Pe aceeași temă