Dunărea e aproape să-l piardă și pe Alami. Dumitru Dragomir a fost la Călărași să negocieze transferul marocanului

Dunărea e aproape să-l piardă și pe Alami.** Dumitru Dragomir a fost la Călărași să negocieze transferul marocanului

Plecarea lui Ionel Ganea și a staff-ului său tehnic de la Dunărea Călărași la FC Voluntari va atrage, totodată, și câteva transferuri între cele două echipe. Fostul antrenor al liderului Seriei I a Ligii 2 îi vrea la noua sa echipă pe Saifeddine Alami Bazza (foto), Alexandru Barna și Ionuț Vînă. Dacă ultimii doi jucători încă nu semnaseră contracte cu Dunărea și au decis să plece din cantonamentul de la Ciuta odată cu Ganea, de marocan conducerea clubului ține cu dinții.

„Din cantonament au mai plecat Ionut Vîna, Daniel Barna, primii doi veniți la Călărași, în probe, cu foarte puțin timp înainte de la FC Viitorul, respectiv Farul Constanta, și Saifeddine Alami, care l-au urmat pe Ganea la Voluntari”, a anunțat într-un comunicat site-ul oficial al Dunării Călărași. Între timp însă, Vînă a revenit asupra deciziei sale și s-a reîntors în cantonamentul echipei din Liga 2.

„În ceea ce-l privește pe Alami, el are contract cu Dunărea până în 2017. Ganea ne-a solicitat doar să-l ia cu noua sa echipă în Turcia, în cantonament. El nu poate părăsi Călărașiul în momentul de față”, a spus răspicat și președintele Dunării, Constantin Ștefan. Totuși, negocieri pentru transferul mijlocașului există. Miercuri dimineață, Dumitru Dragomir, președintele de onoare al FC Voluntari, s-a deplasat la Călărași pentru a discuta despre achiziția lui Alami.

Fostul conducător de la LPF nu a mers la stadion pentru a discuta despre această mutare, nu s-a întâlnit cu oficialii liderului Seriei I, ci a mers la sediul Consiliului Județean Călărași, acolo unde vicepreședintele Marian Dinulescu, unul dintre oamenii din spatele clubului Dunărea, a fost o gazdă umilă, l-a așteptat în parcare pe Dragomir și l-a condus în clădire. După o discuție de aproximativ o oră, oficialul ilfovenilor a plecat spunând că transferul încă nu este definitivat. „Deocamdată nu am obținut transferul lui Alami. Vreau mai întâi să-l văd cum joacă în două meciuri și apoi ne decidem. Nu o să plătim nimic pentru jucător. Îl vom deține în coproprietate cu cei de la Călărași. Am discutat cu oamenii de aici, au fost vreo patru persoane la întâlnire. Nu îi cunosc. Am înțeles că unul dintre ei este vicepreședinte, nu i-am reținut numele. Mi s-au părut oameni serioși. Mi-au zis că nu vor să-l cedeze pe Alami pentru că sunt pe primul loc și vor să promoveze. Eu le-am propus un schimb de jucători, dar n-au bani ca să plătească contracte mari. Oricum, suntem niște gentlemani. Nu s-au aruncat, n-au pronunțat sume”, a declarat Dragomir pentru Sport călărășean.

14 meciuri și 4 goluri a bifat Saifeddine Alami în tricoul Dunării Călărași, acesta fiind, alături de Laurențiu Buș și Valentin Alexandru, unul dintre cei mai importanți jucători ai liderului în prima parte a sezonului

Dunărea Călărași își termină vineri cantonamentul de la Ciuta, iar la revenire va juca un amical, în deplasare, cu Unirea Slobozia. Pentru moment, echipa este pregătită de „secundul” Mirel Condei și de Adrian Mihalcea, antrenor care are cele mai mari șanse să preia clubul din Liga 2.

Pe aceeași temă