Dinamo și-a mai luat un internațional de juniori! Dani Coman și-a dat acordul pentru transferul lui Boboc!

Dinamo și-a mai luat un internațional de juniori!** Dani Coman și-a dat acordul pentru transferul lui Boboc!

Dinamo a început reconstrucția de jos, iar scouterii din „Ștefan cel Mare” caută jucători la toate nivelurile de vârstă. De curând, roș-albii l-au transferat pe Gelu Velici și mai sunt interesați de Alexandru Peteleu (21 ani), Mihai Roman (21 ani), ambii Săgeata Năvodari  și Cristian Cherchez (22 ani) de la Chindia.  În afara fotbaliștilor care vor veni direct la prima echipă, conducerea încearcă să aducă întăriri și la Dinamo II sau la grupele de centrului de copii și juniori. Unul dintre cei vizați pentru un transfer, fotbalist pentru care „câinii” s-au înțeles deja urmând a semna actele după Sărbători, este Robert Boboc, mijlocaș defensiv (18 ani) .


20 de partide a strâns Robert Boboc în Liga secundă, 7 dintre prezențe fiind bifate în acest sezon


A debutat ca titular în Liga a II-a la al doilea meci al lui Stoican pe banca Mioveniului

Titular la naționala Under 19, selecționată care a reușit să se califice la Turneul de Elită, competiție care permite accesul la campionatul European, Boboc a fost recomandat de Ionel Augustin. „Oneață” l-a pregătit pe mijlocaș chiar la lot, iar acum, din noua sa postură, cea de scouter al clubului din „Ștefan cel Mare”, fostul atacant al „câinilor” a solicitat transferul argeșeanului. În plus, în momentul în care a auzit de numele lui Boboc, Flavius Stoican și-a dat la rândul lui acceptul, mai ales că tehnicianul a fost cel care i-a oferit șansa debutului în Liga a II-a, pe când antrena pe CS Mioveni. La al doilea meci al său pe banca grupării argeșene, Stoican l-a folosit ca titular pe Boboc, în deplasarea de la Slatina, acolo unde a remizat cu Alro, scor 1-1. Mai mult, în mandatul acestuia, Boboc a purtat banderola de căpitan al Mioveniului

Marian Popescu, un alt jucător crescut de Dani Coman pe care îl vrea Dinamo

Cei din conducere au fost încântați de propunerea lui Augustin, iar în urmă cu o lună au început negocierile cu Dani Coman, portarul Astrei, cel care deține drepturile federative ale lui Robert Boboc. Fotbalistul este  produs de  „Școala de Fotbal Dani Coman”, iar în prezent evoluează la CS Mioveni în liga a doua. Jucătorul are contract cu gruparea galben-verde până în 2017, drepturile federative fiind împărțite astfel: CS Mioveni 51%, Dani Coman 49%. „Câinii” s-au înțeles verbal cu goalkeeperul Astrei, iar din 2014, fotbalistul crescut la echipa sa va juca în „Ștefan cel Mare” dacă se va obține și acordul Mioveniului.

În timpul tratativelor pentru Boboc, dinamoviștii s-au interesat și de un alt jucător de la selecționata Under 19. Este vorba de Marian Popescu, la rândul lui produs al academiei lui Dani Coman, un mijlocaș ofensiv care, în trecut, a fost și în atenția lui Inter Milano.

Dorin Rotariu (Dinamo), Ionuț Șerban (Dinamo), Cristian Bărbuț (Timișoara), Valentin Cojocaru (Steaua), Raul Krausz (fotbalist transferat de Dinamo în vară pentru echipa a doua), Nicolae Vasile (Rapid), Mihai Bălașa (Viitorul/AS Roma)  sunt jucătorii care fac parte din selecționata Under 19

 

Articol scris de Cătălin MUREȘANU și Mihai ANDRIEȘ
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

 

Pe aceeași temă