Dilema lui Ilyeș: retragerea, Corona sau planurile de la Miercurea Ciuc

Publicat: 04 Jul. 2012, 18:36 Actualizat: 05 Jul. 2012, 14:48 Bursa transferurilor
Dilema lui Ilyeș:  retragerea, Corona sau planurile de la Miercurea Ciuc

A fost printre favoriții fiecărui antrenor cu care a lucrat și, în mai multe sezoane, jucătorul cu cele mai multe minute jucate în Liga I. E vorba de Robert Ilyeș, fotbalist care a evoluat exemplar până la vârsta de 38 de ani, uimind toți oamenii de fotbal.

Totuși, fotbalistul originar din Harghita e pe cale să pună punct fotbalului, însă nu pentru că și-ar fi dorit. Chiar dacă nu mai joacă, mijlocașul se pregătește fizic în continuare.

„Merg pe bicicletă 15-20 de kilometri pe zi. Nu pot să stau fără să fac sport, însă vine momentul în care trebuie să te lași. Eu cred că aș mai fi putut juca în Liga I, dar nu au fost oferte. De fapt, a fost una de la Bistrița, dar nu ar fi meritat din punct de vedere financiar. Cred că toate acestea se întâmplă din cauza vârstei, oamenii se uită la câți ani am, nu la cum am jucat”, spune fotbalistul, care ar fi dispus să joace chiar și în eșalonul secund, dacă s-ar materializa discuțiile cu Corona Brașov.

Are planuri mari la Miercurea Ciuc

Deși va pune cel mai probabil punct carierei de fotbalist la nivel înalt, Ilyeș nu vrea să stea departe de sportul pe care l-a practicat pentru mai bine de 20 de ani. După ce a plecat de la FCM Târgu Mureș, acesta s-a întors acasă, la Miercurea Ciuc, unde a pus pe picioare un proiect pentru o echipă.

„Există un centru bun aici, cu terenuri bune de antrenament. Am făcut și eu un teren sintetic, este și o tribună de 2000 de locuri. Vechea echipă a pierdut barajul pentru Liga a III-a, iar acum sunt 5 membri fondatori ai noii echipe, care îi va lua locul. Sper să primim un loc în Liga a III-a, dacă nu, o luăm de la 0. Voi juca și eu aici, să ajut, probabil voi fi și antrenor”, explică Robert Ilyeș.

„Steaua, CFR și Vaslui sunt favorite”

Fost rapidist, Ilyeș nu dă mari șanse la titlu echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabău, chiar dacă are o părere bună despre acesta. Mijlocașul crede că primele 3 clasate din sezonul trecut se vor duela și în noul an competițional

„Cred că Steaua, CFR și Vaslui sunt favoritele la titlu. Rapid va merge cu siguranță în cupele europene, Neluțu Sabău e un antrenor excelent”, conchide Ilyeș.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Publicat: 04 Jul. 2012, 18:36 Actualizat: 05 Jul. 2012, 14:48 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă