Dacia Unirea își atenționează cele două adversare din campionat care vor să-i fure jucătorii: „Să trimită oferte, altfel ne vom adresa comisiilor pentru a se aplica sancțiuni”

Dacia Unirea își atenționează cele două adversare din campionat care vor să-i fure jucătorii:**

Președintele clubului Dacia Unirea e nemulțumit de practicile omologilor săi din campionatul Ligii 2. Doi jucători ei echipei brăilene sunt dați ca transferați la două adversare din noul sezon, iar Valentin Avramescu spune că va face reclamație la Federația Română de Fotbal, fiindcă fotbaliștii respectivi sunt încă sub contract cu Dacia Unirea și au clauze să rămână cel puțin încă un an. AFC Hermannstadt și Dunărea Călărași ar fi bătut palma cu Cosmin Neagu (foto), respectiv Andrei Pușcașu, iar oficialului brăilean nu-i convine acest lucru.

„Nu este în regulă cum procedează anumite cluburi din țară la acest moment și toată lumea trebuie să înțeleagă că de la Brăila niciun jucător nu va pleca liber de contract și fără încuviințarea clubului. Până la 30 iunie 2017, conform unei clauze din contract, Dacia Unirea poate prelungi unilateral contracul oricărui jucător. Așa că, până la acea dată, cluburile care doresc jucători de la Brăila să trimită oferte în scris. Am văzut în presa centrală că Neagu a semnat cu Hermanstadt, iar Pușcașu ar fi în tratative cu Dunărea Călărași, ceea ce este ilegal, din punctul nostru de vedere. Rugăm toți partenerii de întrecere să ne trateze cu maximum de respect și mă refer în special la cei de la Sibiu, altfel ne vom adresa comisiilor pentru a se aplica sancțiunile prevăzute de regulament în astfel de cazuri. Să citescă regulamentele pentru că acestea se aplică pentru toată lumea și pentru cei fără bani și pentru cei cu bani”, atenționează Valentin Avramescu în ziarul local Obiectiv Vocea Brăilei.

Cosmin Neagu (25 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Daciei Unirea în sezonul recent încheiat al Ligii 2, fiind golgheterul echipei alături de Costel Roșu. Mijlocașul a evoluat în 29 de meciuri, în 28 de titulari, și a înscris de 8 ori. În cariera sa a mai evoluat pentru Delta Tulcea, Dunărea Galați, CSM Râmnicu Vâlcea, SC Bacău și Farul Constanța.

Andrei Pușcașu (27 de ani) a bifat în sezonul recent încheiat 28 de meciuri, 26 ca titular, și a înscris 7 goluri. În cariera sa a evoluat doar pentru echipa brăileană și Gloria Buzău.

„Jucătorii și salariații să mai aibe puțină răbdare”

Avramescu spune că în această săptămână Consiliul Director al Daciei Unirea va analiza planurile de viitor ale clubului, precum și situația fiecărui jucător în parte și, de asemenea, conducerea clubului va purta discuții cu reprezentanții administrației locale despre aplicarea normelor ordonanței de guvern privind finanțarea sportului.

„Jucătorii și salariații să mai aibe puțină răbdare până ne clarificăm situația. Să nu creadă cei bogați că noi nu suntem acoperiți de regulament. Până la finalul acestei săptămâni, Consiliul Director va stabili planurile de viitor ale clubului Dacia Unirea, precum și situația individuală a fiecărui jucător. De asemenea, vom avea întâlniri cu autoritățile locale pentru a vedea cum putem aplica ultima ordonanță de guvern privind finanțarea sportului”, a mai spus oficialul Brăilei pentru sursa citată.

Dacia Unirea Brăila a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 11, cu 46 de puncte, după ce în cele 34 de meciuri desfășurate a înregistrat 14 victorii, 4 egaluri și 16 înfrângeri, iar golaverajul este unul negativ: 37-56.

Foto: Lucian CRESTEZ

Pe aceeași temă