Cu un lot mult mai subțire decât cel din sezonul trecut, antrenorul echipei Pandurii rămâne încrezător înaintea meciului de la Bacău. Gorjenii n-au făcut nicio achiziție

După ce a pierdut zece jucători în această vară, iar lotul a fost completat, momentan, doar cu juniori, Pandurii Târgu Jiu va lupta pentru evitarea retrogradării și în noul sezon. Chiar și în condițiile în care bugetul clubului nu-i permite să aducă jucători cu experiență, antrenorul Adrian Bogoi rămâne optimist și crede că echipa sa poate începe cu dreprul campionatul. În prima etapă, gorjenii vor juca pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 11:00.

„Este o echipă care a promovat din Liga a 3-a, are continuitate cu jucători, o echipă care își propune foarte multe anul acesta, reprezintă un oraș important care a însemnat foarte mult pentru fotbalul românesc. Va fi un meci interesant din punctul meu de vedere. Nu cred că există vreo favorită, meciul pleacă de la 0-0. După cum ne știți, noi suntem o formație foarte tânără, sub 20 de ani, majoritatea jucătorilor sunt cei care au fost și anul trecut și foarte mulți juniori. Pentru echipa din Bacău, e un plus că a avut acea continuitate cu jucătorii actuali, pentru că, după cum bine știti, de la noi au plecat 10 jucători din această pauză”, a declarat Bogoi, conform gorjeanul.ro.

Antrenorul echipei din Târgu Jiu e totuși conștient că Pandurii nu poate să reziste într-un campionat pe care îl vede mai puternic decât precedentul, dacă nu-și întărește lotul, măcar pe ultima sută de metri. „Nu am mai legitimat pe nimeni. Sperăm s-o facem după etapa aceasta, pentru că avem atâția jucători care se pregătesc cu noi. Sperăm să ne completăm lotul până pe 4 septembrie, când va fi ultima zi de transferuri. Avem nevoie de jucători care să aducă un plus valoare, să fi jucat la un nivel mai bun, cel puțin la liga a doua. A început campionatul și mai avem nevoie de jucători pe care să ne bazăm. Au promovat multe echipe foarte bune, care au stabilitate financiară, bugete foarte mari, și-au completat lotul de jucatori, eu spun că va fi un campionat mai puternic ca anul trecut. O să fie mai multe echipe care se vor bate atât pentru promovare, cât și pentru salvare”, a completat Bogoi.

Pandurii i-a pierdut vara aceasta pe: portarul Bogdan Moga (plecat la Luceafărul Oradea), Robert Băjan (fundaș dreapta, Viitorul Constanța), Cristian Munteanu (fundaș central, Flacăra Horezu), Grigore Turda (fundaș central, FC Argeș), Daniel Celea (fundaș stânga, CS Mioveni), Mihai Maxin (mijlocaș, Dacia Unirea Brăila), Adrian Șut (mijlocaș, Academica Clinceni), Cosmin Ionică (atacant, Energeticianul) și Brian Lemac (atacant, Metalurgistul Cugir), în timp ce veteranul Răzvan Stanca, retras din activitate, a rămas în cadrul clubului pe postul de antrenor de portari. Majoritatea au fost componenți de bază și au contribuit din plin la salvarea echipei de la retrogradare.

Bacăul și-a prezentat achizițiile și și-a anunțat obiectivul

Dacă, oficial, Pandurii n-a anunțat niciun transfer, Aerostar Bacău și-a prezentat, încă de săptămâna trecută, cele opt achiziții, în cadrul unei conferințe de presă.

„Principala mea dorință a fost să păstrez nucleul de bază cu care am reușit promovarea și să întăresc lotul cu opt jucători, șase dintre aceștia fiind Under 21. Avem un lot competitiv, suntem încrezători, chiar dacă suntem realiști că această ediție de campionat de liga secundă este cea mai puternică din istorie”, a spus antrenorul Cristian Popovici în cadrul conferinței de presă, citat de Deșteptarea.

Președintele Doru Damaschin a anunțat obiectivul pentru prima parte a sezonului. „Ne-am propus o clasare la mijlocul clasamentului. Nu ne-am fixat obiective mai îndrăznețe pentru că, pe de o parte, nu suntem posesorii sau măcar chiriașii unui stadion de Liga 1, iar, pe de altă parte, nu am inspirat încă aerul Ligii a 2-a. Pe viitor însă, ne putem gândi și mai sus. Inclusiv din iarnă încolo, dacă autoritățile vor anunța intenția de a dezvolta infrastructura sportivă. Avem și promisiunea unui potent om de afaceri din Bacău că ne va sprijini dacă vom avea rezultate și condiții”, a comentat Damaschin.

Oficialul Aerostarului a dezvăluit și bugetul clubului: 700.000 euro, dintre care 300.000 au fost solicitați de la Consiliul Local Bacău.

Noile achiziții ale Aerostarului sunt: Florin Muntean (ex Dunărea Călărași), Alin Florescu (Bucovina Rădăuți), Vasile Chirilescu (FC Botoșani), Alexandru Zaharia (CSM Focșani), Alexandru Ichim (Petrolul Ploiești), Ionuț Covasan (ultima oară la o echipă din Germania), Dănuț Munteanu (Sportul Snagov) și Valentin Buhăcianu (Știința Miroslava).

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă