Cristocea s-a făcut marinar! Mjlocașul spune ce l-a convins să revină la FC Farul

După ce au reușit la începutul acestei săptămâni să-i convingă să revină la FC Farul pe Sorin Chițu, Adrian Pătulea și Daniel Barna, nemaipunându-l în considerare pe Florin Pătrașcu, conducerea echipei constănțene a mai bifat o achiziție de marcă. Vasilică Cristocea, liber de contract după retrogradarea Universității Cluj, a acceptat oferta „marinarilor” și vine cu gânduri mari la gruparea de la malul mării. Mijlocașul de 34 de ani a fost în tratative și cu nou-promovata Dunărea Călărași, însă a preferat în cele din urmă FC Farul.

Cristocea s-a alăturat pregătirii clubului din Constanța încă de miercuri, atunci când a efectuat alergări în jurul terenului de antrenament alături de Sorin Chițu, Adrian Pătulea, Bogdan Olaru și Silviu Igiroșanu. La finalul antrenamentului, mijlocașul care a jucat la FC Farul ultima dată în sezonul 2009/2010 a declarat că a acceptat această ofertă, deoarece i-a plăcut proiectul care i-a fost prezentat și că vrea să readucă echipa în Liga 1.

„M-a convins în primul rând proiectul care mi-a fost prezentat. Cred în el. Am fost rugat dacă pot veni să ajut echipa. Mi-am dat acordul și încerc, pe cât pot eu, să contribui, împreună cu colegi și cu stafful tehnic, la readucerea Farului în Liga 1. Au venit câțiva jucători cu state vechi la nivelul primelor două ligi și am înțeles că vor mai sosi câțiva, iar echipa e în creștere. Sperăm să facem o figură frumoasă. Eu zic că e posibilă promovarea. Pentru aceasta am și venit”, a spus Cristocea pentru Ziua de Constanța.

„Vasilică Cristocea e un jucător cu mare experiență, care și-a pus amprenta pe jocul Farului, în perioada în care echipa a avut rezultate foarte bune. Venirea sa, dar și a celorlalți jucători cunoscuți, e un câștig cert pentru Farul. După ce ne-am întărit cu acești fotbaliști, sper ca obiectivul să fie clasarea pe podium. Bineînțeles însă că noi ne dorim să terminăm pe primul loc”, a spus și antrenorul secund Ion Barbu.

VEZI declarația lui Cristocea în format video și un antrenament cu mingea al jucătorilor de la FC Farul

Altfel, FC Farul are programat pentru sâmbătă, 25 iulie, primul meci amical al acestei perioade de pregătire. Adversarul pe care îl vor întâlni la baza sportivă proprie este echipa de Liga a 3-a Înainte Modelu.

Foto: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă