Costel Ilie are sub comanda sa cinci jucători noi. Sâmbătă se decide în privința lor

Costel Ilie are sub comanda sa cinci jucători noi.** Sâmbătă se decide în privința lor

După Tudor Galan (foto) de la Unirea Tărlungeni și Tudorel Tudorache de la Știința Miroslava, golgeterul la zi al Seriei I a Ligii a III-a, joi a ajuns sub comanda lui Costel Ilie și Daniel Gabriel Ciobanu, un fundaș central care până la vârsta de 22 de ani a strâns 34 de prezențe în eșalonul al doilea pentru Farul Constanța. În prima parte a sezonului în curs Ciobanu a făcut parte din lotul grupării Rapid București, el fiind recomandat oficialilor suceveni de Dănuț Perjă, directorul sportiv al grupării din Giulești.

Tot ieri a efectuat primul antrenament alături de Semeghin, Bălan și compania mijlocașul Bogdan Botezatu, în vârstă de 23 de ani. Humorean la origine, Botezatu a mai jucat pentru formațiile Bucovina Pojorâta și Știința Miroslava, însă se poate lăuda și cu o experiență peste hotare, evoluând în returul sezonului trecut pentru formația turcă Terkidagspor, cu care a promovat în eșalonul al treilea.

Sâmbătă, cu prilejul jocului școală programat pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv, Costel Ilie îl va testa și pe tânărul mijlocaș moldovean Alexandru Eșanu, care provine de la gruparea de FC Edineț, ce activează în eșalonul secund din țara vecină.

Până în acest moment, gruparea suceveană a programat un număr de șase meciuri amicale în intersezon, toate cu adversare de Liga a II-a, după cum urmează: cu Dacia Unirea Brăila, pe 27 ianuarie, cu echipa de juniori de la LPS Suceava, pe 30 ianuarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 6 februarie, cu Bucovina Pojorâta, pe 9 și 19 februarie și cu SC Bacău, pe 16 februarie.

Startul sezonului de primăvară este programat pe data de 27 februarie, sucevenii urmând să joace primul meci oficial din 2016 pe Areni, în compania formației ASC Berceni.

Cuplaj fotbalistic pe noul teren sintetic de la LPS

Altfel, noul stadion sintetic din cartierul sucevean „George Enescu”, care aparține de Liceul cu Program Sportiv, va găzdui sâmbătă un interesant cuplaj fotbalistic. Astfel, de la ora 10.00, oficialii grupării Rapid CFR Suceava au programat un meci școală între componenții lotului, partida constituind un prim prilej pentru antrenorul Costel Ilie de a-i vedea la lucru pe noii săi elevi și de a se convinge de potențialul jucătorilor sosiți în ultimele zile la echipă.

Imediat după acest joc, de la ora 12, cealaltă reprezentantă a județului în Liga a II-a, Bucovina Pojorâta, va disputa un meci amical în compania echipei de juniori de la Liceul cu Program Sportiv, pregătită de Ovidiu Murariu.

„Scopul acestei întâlniri este de a-i testa pe jucătorii veniți în această iarnă la echipă”, a declarat Dănuț Mândrilă, antrenorul principal al Bucovinei.

Fundașii Vasile Vitu (23 ani, Bucovina Rădăuți) Andu Moisii (19 ani, FC Caransebeș), Florin Balici (21 ani, Bucovina Rădăuți) și mijlocașii Ionuț Jugaru (21 ani, ex Dinamo București, ACS Berceni, FCM Câmpina) și Robert Pâslaru (21 ani, Farul Constanța) se antrenează de la începutul săptămânii cu gruparea din Pojorâta, în vreme ce alți trei jucători chemați în probe vor face joncțiunea cu lotul pregătit de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely chiar înaintea jocului test de sâmbătă, de la Suceava.

Pe 27 februarie, în primul meci oficial din 2016, echipa din Pojorâta va primi vizita formației CS Balotești, clasată cu un loc mai sus în clasamentul Seriei I.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă