Cazul Hlistei, pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor. Rapid l-ar putea pierde pe mijlocașul golgheter, UTA îl vrea înapoi

Cazul Hlistei, pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor.** Rapid l-ar putea pierde pe mijlocașul golgheter, UTA îl vrea înapoi

Cel de-al șaselea transfer al verii la UTA ar putea fi, de fapt, o revenire. Laszlo Balint nu și-a ascuns dorința de a lucra din nou cu Cătălin Hlistei, după o jumătate de an de pauză, timp în care fotbalistul arădean a ajutat-o pe Rapid să promoveze în Liga a 2-a.

De altfel, mijlocașul de 24 de ani ar trebui să se prezinte luni, la reunirea grupării giuleștene, doar că lucrurile s-ar putea schimba. Pe masa judecătorilor de la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor ajunge speța în care clubul Atletico, cu care Hlistei a avut contract după plecarea de la UTA, contestă legitimarea fotbalistului la cluburile Sportul Snagov și Rapid și solicită revenirea lui la gruparea mamă, scrie Sport Arad.

Rămâne de văzut ce șanse de câștig există sau dacă Bogdan Apostu, agentul arădeanului, se va înțelege, până la urmă, amiabil cu „alb-vișiniii” în așa fel încât Cătălin Hlistei să aibă din nou liber spre UTA. Dar, antenele „oficialilor” arădeni sunt întinse spre alte zări.

„Am deschis negocieri cu fotbaliști importanți, doar că ei nu doresc să se grăbească, având și alte propuneri. Putem spune că aceștia ar fi prioritari pentru noi, dar – bineînțeles – avem pregătit și planul B, în cazul în care primim răspunsuri negative. Eu sâmbătă noaptea ajung la Arad din Croația, iar duminică o să mă văd cu cei din conducerea clubului pentru a mai discuta pe tema campaniei de achiziții, dar și alte chestii organizatorice. Pe 24 iunie, când echipa își reia antrenamentele, aș dori ca lotul să fie format, deși s-ar putea să mai trebuiască să așteptăm după unul-doi jucători”, a spus Laszlo Balint.

Agentul jucătorului, Bogdan Apostu, a explicat care este situația actuală a lui Hlistei și ce discuții sunt pentru revenirea sa la UTA. „Îl reprezint oficial pe Cătălin și vă spun așa. Dacă va fi să plece de la Rapid, adică vom găsi soluția împreună cu cei de acolo, le-am promis celor din conducere că singura echipă cu care va semna va fi UTA. Există un litigiu pe rol, eu sper să se poată rezolva și altfel, adică prin prisma relațiilor pe care le am cu conducătorii de acolo. Sper să se termine totul amiabil, poate printr-o strângere de mână, pentru că și Cătălin își dorește foarte mult să revină acasă. Dar, repet, el este acum jucătorul Rapidului, e nevoie de puțin timp și în cazul său să vedem dacă acest litigiu se rezolvă favorabil sau nu. Dar, repet, eu încă sper într-o rezolvare amiabilă”, a spus Apostu.

În rest, situația fotbaliștilor din vechiul lot a rămas neschimbată. Toți sunt sub contract cu UTA până pe 30 iunie, iar dacă ar dori să-și reia, mai repede, pregătirile cu alte formații trebuie să obțină acceptul scris al grupării arădene. Deocamdată, nimeni nu a solicitat acest lucru, însă – probabil – odată cu apropierea datei de 24 iunie, când are loc reunirea lotului, cei cărora nu li se va activa clauza de prelungire a contractelor, vor fi informați că sunt liberi să facă ce-și doresc.

Hlistei a promovat cu UTA Bătrâna Doamnă în Liga 2, iar în primul sezon în eșalonul secund a evoluat în 28 de meciuri și a marcat un gol. Ulterior a plecat gratis la Pandurii Târgu Jiu, pentru care a jucat în 23 de meciuri în Liga 1. S-a întors la UTA, pentru care a prins 23 de jocuri și a marcat 8 goluri, iar în vara trecută a plecat la Sportul Snagov, pentru care a început ca titular în toate cele 21 de meciuri ale primei părți a campionatului și a marcat 7 goluri. La începutul anului a fost achiziționat de Rapid, pentru care a marcat 9 goluri în 13 meciuri și a dat 11 pase decisive, fiind al doilea cel mai bun jucător al giuleștenilor în acest top, după Cârstocea, cu 16.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă