Buziuc a semnat pe cinci ani cu FC Vaslui!

Buziuc** a semnat pe cinci ani cu FC Vaslui!

După ce l-au testat pe durata stagiilor de pregătire din Spania și Turcia, conducătorii de la FC Vaslui s-au convins de valoarea lui Alexandru Buziuc și au făcut o ofertă concretă omologilor de la Sporting Suceava pentru achiziționarea atacantului în vârstă de 18 ani.

Managerul celor de la Sporting, Ciprian Anton, a declarat: „Am semnat actele cu FC Vaslui și așteptăm ca oficialii grupării de Liga I să se țină de cuvânt, chiar dacă înțelegerea prevede ca cea mai mare tranșă de bani să fie virată în contul nostru în momentul în care jucătorul va debuta efectiv în Liga I. Este un pas mare pentru cariera lui Buziuc, care a semnat un contract de joc cu FC Vaslui pe o durată de cinci ani. Știindu-l foarte bine, sunt sigur că Alex va confirma în cel mai scurt timp la Vaslui și va avea parte de un traseu însemnat în fotbalul românesc”.

 Hânțescu a ajuns și el sub comanda lui Hizo

Tot la FC Vaslui a ajuns în această iarnă și un alt produs al celor de la Sporting, este vorba de portarul Vlad Hânțescu, jucător care se afla însă sub contract cu Viitorul Constanța în momentul semnării actelor. Conform înțelegerii dintre Sporting și Viitorul Constanța, alb-verzii ar urma să primească 10% din suma de transfer a lui Hânțescu la FC Vaslui.

În atenția grupării patronate de Adrian Porumboiu se mai află și un al treilea fotbalist de la gruparea pregătită de Mihai Guriță, este vorba de Răzvan Bîgu. Acesta s-a antrenat timp de două săptămâni sub comanda antrenorului Viorel Hizo în această iarnă și urmează să fie monitorizat de FC Vaslui în continuare.

Sporting se va confrunta la Chișinău cu deținătoarea Cupei Moldovei

În privința lotului grupării de Liga a III-a, acesta a plecat azi-dimineață în Republica Moldova, unde va susține două meciuri de pregătire cu echipa de prima ligă Milsami Orhei și cu Dacia II Chișinău, formație care activează în cel de-al doilea eșalon din țara vecină.

Ciprian Anton, managerul grupării sucevene, a declarat: „Va fi, fără îndoială, o experiență utilă pentru tinerii noștri jucători, care vor putea intra astfel în contact cu fotbalul din Republica Moldova, unul oarecum diferit de cel românesc, cel puțin prin prisma angajamentului fizic al jucătorilor. Ținând cont de starea precară a terenurilor de antrenament de la noi, acolo vom beneficia de cele mai bune condiții de joc, partidele urmând să se dispute pe terenuri sintetice. Dacă Dacia II Chișinău este o echipă alcătuită din fotbaliști tineri ca ai noștri, cel de-al doilea adversar, Milsami Orhei, este o formație redutabilă, care joacă an de an în cupele europene, fiind și deținătoarea la zi a Cupei și a Supercupei Moldovei”.

Din delegația care a făcut deplasarea la Chișinău face parte și Marin Barbu, care va colabora pe viitor cu Sporting în calitate de consilier sportiv.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă