Leonard Manole promite să revină în prim-plan. „Marele meu vis este să joc la naționala României”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 11:49 Stiri

Leonard Manole, mijlocașul de 24 de ani al echipei din Liga a 3-a ACS Șirineasa, spune că s-a acomodat cu atmosfera de la Petroșani, acolo unde gruparea vâlceană a fost mutată în vară, și, pe lângă o promovare în Liga 2, visează să ajungă la naționala mare a României.

Jucătorul originar din Pitești este pe teren la fel de meșter ca și Manole din legendă. Tace și face, lucruri bune. Are la activ două meciuri jucate în Liga 1 la FC Vaslui, unde s-a și accidentat și a fost scos din circuitul fotbalistic timp de șapte luni. Un mare ghinion, după cum chiar mijlocașul spune, mai ales că după ce și-a revenit FC Vaslui s-a desființat. 

Jucătorul pregătit acum de Gabriel Mangalagiu mai are bifate aproximativ 70 de meciuri în Liga a 2-a, la FC Argeș, Metalul Reșița și Farul Constanta. În prezent este component de bază al liderului Seriei a 4-a, ACS Șirineasa, iar pentru viitor are planurile sale îndrăznețe.

„M-am acomodat foarte bine la Petroșani. Pe majoritatea colegilor mei îi cunoșteam pentru că am fost coleg cu câțiva dintre ei la alte echipe. Cât despre echipă, da, eu cred că vom promova, avem un lot destul de bun, majoritatea jucătorilor am fost pe la Liga 1 și Liga 2. Principalele noastre adversare la primul loc sunt, în opinia mea, Resița, Lugoj, Craiova și Sebiș”, spune Manole, care până acum a marcat de două ori în actualul sezon al Ligii 2.

„Dorința mea cea mare este să ajung să joc pentru naționala României”

Marele vis al piteșteanului este să fie din nou convocat la națională. Nu mai este cazul la cea Under 21 sau Under 19, unde a bifat meciuri, ci la cea de seniori. „Îmi doresc din tot sufletul să ajung acolo. Este un vis al meu să ajung la naționala mare. Am jucat la Liga 1, am jucat la naționala de tineret, dar dorința mea cea mare este să ajung să joc pentru naționala mare a României. Vreau să fiu sănătos, pentru că în ultimii ani am avut câteva accidentări care m-au tras înapoi și regret foarte mult. Îmi doresc din tot sufletul să mă pot bucura de fotbal și sper ca în următorii doi ani să fiu din nou la Liga 1”, mărturisește jucătorul.

Vrea să elimine Mioveniul din Cupă

Miercuri, ACS Șirineasa va juca în turul 4 al Cupei României cu un adversar din Liga a 2-a, CS Mioveni, echipă pe care Manole o cunoaște foarte bine. „Va fi un meci greu cu o echipă de liga a doua care se luptă an de an la promovare. Îi cunosc pe majoritatea jucătorilor de la Mioveni, am fost coleg cu ei. Eu cred în șansa noastră și sper să ne calificăm, dar va fi foarte greu”, a conchis jucătorul Șirinesei, lider invincibil în Seria a 4-a a Ligii 3.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 11:49 Stiri
Pe aceeași temă