Brașoveanu: „Încercăm la Farul să punem în practică un nou proiect care să se axeze pe jucători tineri”

În calitate de președinte al marinarilor, Auraș Brașoveanu a vorbit ieri la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” despre noul proiect pe care încearcă să îl implementeze la clubul constănțean. Acesta vrea ca echipa să fie formată din jucători tineri, unii dintre ei chiar produși de propriul centru de juniori, la care să se adauge și 3-4 fotbaliști mai experimentați.

A venit rândul tinerilor din curtea proprie

„Am stat și am analizat ultimele evenimente care se pare că s-au produs sau urmează se producă. Vizavi de Farul, încercăm să punem în practică un nou proiect, care să se axeze pe jucători tineri crescuți în propriul centru. Acești tineri sunt dirijați din teren de 3-4 jucători cu experiență și cu disponibilitate de a pune umărul la lansarea unor tinere speranțe în fotbalul românesc. Majoritatea jucătorilor se află în curtea clubului, dar li s-a dat mai puțin credit. Pe finalul primei părți a sezonului au apărut multe nume noi. La dorință și angajament au fost mult superiori unor jucători care au un nume” a explicat Brașoveanu

În ceea privește situația golgheterului Enciu (foto), care a anunțat că vrea să plece de la Farul, oficialul marinarilor a confirmat informația și s-a arătat dispus să ajungă la un acord în acest sens.

„Enciu și-a exprimat dorința de a-și căuta un alt angajament mai aproape de casă. Dacă își menține poziția, o să-i dăm curs pentru că nu-i normal să-l forțăm să rămână undeva unde nu își dorește. Cred că vom ajunge la o înțelegere” a detaliat acesta

Discuții pentru aducerea unui nou antrenor principal

Brașoveanu intenționează să aducă un plus de experiență băncii tehnice, el fiind în discuții cu un antrenor „cu vechime”, care ar urma să colaboreze cu actualii tehnicieni ai echipei. Președintele echipei constănțene a precizat că Farul a amânat și reluarea pregătirilor pentru a aștepta să-și completeze lotul cu câțiva jucători.

„Programul echipei a fost conturat. Inițial, ar fi trebuit să începem pregătirile de pe data de 12, dar urmează să cooptăm 3-4 jucători noi și am zis să nu repetăm greșelile din vară. Vom relua pregătirile pe 19 și sperăm să fim în grafic. Cei doi antrenori vor rămâne pe loc, dar s-ar putea să fie ajutați și de un om cu multă experiență. Eu sper că va fi de bun augur, dar nu ne putem lansa în lucruri care pot deveni supoziții”, a spus Auraș Brașoveanu în emisiunea „Fotbal la matineu”

Pe aceeași temă