Botoșani face primul transfer: Sergiu Dani de la Voința!

Botoșani face primul transfer:** Sergiu Dani de la Voința!

Liderul ex-aequo al seriei I, FC Botoșani a făcut primul transfer important în vederea returului. Astfel, moldovenii l-au achiziționat pe tânărul portar Sergiu Vlad Dani, care de abia a împlinit 20 de ani pe 12 noiembrie.

Conform siteului oficial al clubului moldovean, portarul de 1,86 metri a semnat un contract pe 3 ani după meciul de campionat al Botoșaniului cu Delta Tulcea, meci care a propulsat echipa pe locul 2, la egalitate de puncte cu Sportul, dar golaveraj mai slab. Dani s-a născut la Gherla și este un produs al școlii de fotbal Ardealul Cluj. La doar 17 ani, el a fost împrumutat la Voința Sibiu, pe când echipa evolua în Liga a III-a. După promovarea sibienilor în Liga a II-a, Dani a ajuns la Arieșul Turda, unde a stat un tur de campionat fără a fi folosit. Din retur, el a revenit la Voința Sibiu, unde a profitat de plecarea titularului David Lazar la Pandurii și s-a impus în fața lui Zăvoi ca prima opțiune pentru postul de portar. Prestațiile sale bune i-au adus convocarea sub tricolor, maximul atins de portarul ardelean fiind lotul U19.

 

Voința a promovat, Dani a plecat din nou

Promovarea Voinței în Liga I i-a adus împrumutul în al doilea eșalon, la CSMS Iași, dar acolo nu i s-au acordat prea multe șanse. A fost titular doar un singur meci, un 1-3 cu Dinamo II în prima etapă a sezonului 2011-2012. După acel meci a mai stat de două ori pe bancă, cu Gloria Buzău și Victoria Brănești. În retur, după ce ieșenii au renunțat la serviciile sale, portarul sibienilor a ajuns la Cisnădie, unde a fost om de bază.

Sezonul 2012-2013 a consemnat revenirea sa la Voința Sibiu, o echipă rămasă fără o grămadă de jucători după retrogradarea în Liga a II-a. Dacă în prima etapă a fost rezerva lui Zăvoi, Dani a fost titularizat în următoarele șase meciuri, primind șapte goluri. Ultimele două meciuri ale echipei de pe Cibin, înainte de retragerea din competiție, l-au prins în postura de rezervă a juniorului Daniel Popescu, împrumutat de sibieni de la Pandurii II.

Rămas liber de contract după abandonul Voinței, Dani ar fi avut drept de joc la Botoșani încă din tur, dar noua sa echipă și-a terminat meciurile pe 2012 și este deja în vacanță.

„Este o achiziție bună pentru echipa noastră. Am dorit să ne întărim la partea de Under 21 și în mod sigur că nu va fi ultimul transfer la acest capitol important al echipei noastre. Știu că acum sunt prea mulți portari în lot, pe lângă Dani avându-i și pe Stamatin, Curileac și Bordeanu. Însă nu ne vom grăbi să luăm o decizie în privința celor care vor rămâne la echipă pentru retur. E prea devreme ca să facem asta” a declarat pentru Liga2.ro Cornel Șfaițer, președintele celor de la FC Botoșani

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă