Bodea a insistat pentru aducerea lui Patrick Petre la Brașov. Tatăl său explică de ce a rămas la Dinamo

Una dintre țintele antrenorului Cosmin Bodea pentru cei doi jucători sub 19 ani pe care fiecare echipă din Liga 2 trebuie să-i trimită titulari în noul sezon a fost dinamovistul Patrick Petre. Fiul fostului jucător Florentin Petre, acum antrenor principal la Dinamo II, însă fost secund și la FC Brașov, a fost însă păstrat în lotul „câinilor” pentru Liga 1 la insistența lui Mircea Rednic.

Împrumutul tânărului jucător la FC Brașov nu s-a mai realizat, discuțiile dintre cele două cluburi fiind confirmate de tatăl său. „Este adevărat că FC Brașov l-a dorit pe Patrick, însă am considerat că pentru el este mai bine să continue la Dinamo. Campionatul este lung și sunt convins că Patrick va avea șansele sale la Dinamo”, a spus, pentru Monitorul Expres, Florentin Petre, care a fost secundul lui Țălnar la FC Brașov.

Neculaie și Maurer se întâlnesc în această săptămână

În altă ordine de idei, Ioan Neculaie, patronul FC Brașov, și Simon Maurer, patronul companiei Maurer Imobiliare, au programată în această săptămână o întâlnire în care s-ar putea decide soarta clubului. Deși se părea că discuțiile dintre cei doi doi oameni de afaceri pentru cedarea echipei au intrat în impas, negocierile dintre ei ar putea fi reluate în aceste zile. Ioan Neculaie s-a întors luni seara dintr-o scurtă vacanță în străinătate, iar apropiații patronului „stegarilor” susțin că acesta ar fi acceptat să se întâlnească miercuri sau joi cu Maurer.

„Neculaie a avut câteva discuții preliminare, săptămâna trecută, cu reprezentanții lui Maurer și au stabilit o întâlnire pentru miercuri sau joi. Maurer este interesat de FC Brașov, însă nu în orice condiții. Probleme ar fi la plata datoriilor clubului, care sunt de circa 2,2 milioane de euro din care circa 900.000 către Ioan Neculaie. Apoi mai sunt și cele două baze sportive, Tineretului și ICIM care sunt active ale clubului. Totuși, datoriile nu sunt așa de mari pentru că Parlamentul a votat o lege a amnistiei, care presupune ștergerea tuturor datoriilor înregistrate către Agenția Națională de Administrare Fiscală”, susțin sursele Monitorul Expres.

FC Brașov se confruntă cu mari probleme financiare. „Venirea lui Vasile Dochița în fruntea clubului a adus ceva stabilitate, dar, fără să fie sprijinit și fără un buget stabil, e greu să faci performanță. Avem mari probleme în a asigura condiții minime pentru jucători. Am găsit înțelegere la cei de la Unirea Tărlungeni pentru cazarea jucătorilor veniți din afara Brașovului, sunt probleme cu echipamentul de joc, cu medicamentația, în mare cu tot ceea ce înseamnă un club profesionist. Poate prin venirea lui Maurer s-ar schimba lucrurile, pentru că în Brașov se știe că este un om de afaceri serios care iubește sportul și în special fotbalul”, spun surse din cadrul clubului.

Pe aceeași temă