Ben Teekloh la un pas de revenirea la Farul

Ben Teekloh** la un pas de revenirea la Farul

Liberianul Ben Teekloh a tratat de curând cu echipa „alb-albastră” termenii reîntoarcerii pe litoral. Cele două părți nu au căzut însă la înțelegere. Mijlocașul african a jucat la FC Farul între 2007 și 2010, după care s-a transferat la Astra Ploiești, echipă cu care a încheiat conturile în acest an. Fotbalistul a fost solicitat de FC Farul, însă oficialii „marinarilor” nu au putut să-i satisfacă cerința de a locui într-un apartament din oraș, nu la cantonamentul de la club.

Plecat de la Farul la un an de la retrogradare, Ben Teekloh a fost înregimentat de Astra Ploiești la mijlocul lui 2010. La gruparea prahoveană se strânsese un grup de patru foști fariști, Mățel, Fatai, Ben Teekloh și Pătrașcu, iar mijlocașul liberian prinsese la un moment dat tricoul de titular, însă nu a avut continuitate, în condițiile în care s-a confruntat și cu câteva accidentări. „Am avut și momente bune la Astra, dar problemele medicale m-au tras înapoi”, a declarat Ben, care și-a încheiat în acest an contractul cu gruparea prahoveană, dar a primit permisiunea să se pregătească în continuare alături de foștii săi colegi.

În vară, a existat varianta revenirii la FC Farul, însă cele două părți nu au ajuns la un numitor comun. „Am fost căutat de Farul și îmi doream semnarea unui contract, însă clubul nu a putut să-mi asigure o locuință în oraș. Aceasta a fost dorința mea de bază, nu am pus banii pe primul plan, pentru că știu că echipa trece printr-o perioadă grea, ca toate grupările, de altfel. Nu puteam să locuiesc însă la stadion, întrucât eu am familie și un copil mic și nu aveam cum să stau la cantonamentul echipei”, a mai spus Ben Teekloh. Fostului mijlocaș al „marinarilor”, care a disputat 59 de meciuri în Liga 1 cu Farul, înscriind și trei goluri, îi pare rău de situația în care a ajuns formația constănțeană, căzută pe ultimul loc în Liga a 2-a de câteva etape. „Farul este o echipă iubită de suporteri și cu o istorie bogată în spate. Nu se poate să ajungă atât de jos, aproape de Liga a 3-a. Este rușinos ca un oraș atât de mare precum Constanța să nu aibă formație puternică în primul eșalon”, a arătat Ben.

Vrea să-și dea băiețelul la fotbal

Ben Teekloh are un băiețel, Michael, rod al căsniciei cu o constănțeancă, Mihaela. Copilul împlinește trei ani pe 10 decembrie, la patru zile după ce jucătorul face 29 de ani. „Băiețelului i-am pus numele tatălui meu. Este un dulce. Îi place fotbalul și sper să urmeze și el acest sport”, a spus Ben, care a avut o copilărie oropsită, fiind despărțit de mic, la șase ani, de părinții săi naturali, uciși apoi în războiul civil din Liberia. Micul Ben a avut însă norocul să fie adoptat de o familie cu suflet mare, de unde numele său, Teekloh, copilul numindu-se înainte Kwame Yansin. Viața fotbalistului a trecut printr-o răscruce și în urmă cu cinci ani, când, în apartamentul în care locuia la Constanța, ca jucător al Farului, a explodat o butelie, iar Ben a fost grav rănit, ratând din această cauză un tur întreg de campionat.

Sursa: Ziua Constanța

Pe aceeași temă