Bâtfoi, singura noutate certă de până acum a Baloteștiului. Ilfovenii își păstrează în mare parte lotul: „A fost unul bun, valoros, omogen, care a avut rezultate”

De luni, 26 iunie, și CS Balotești și-a reluat antrenamentele pentru pregătirea noului sezon competițional al Ligii 2, ediția 2017/2018. Antrenorul Augustin Călin a avut 27 de jucători la reunire, 7 dintre aceștia fiind veniți în probe. Gruparea ilfoveană mizează pe continuitate și are obiectivul în această perioadă să își mențină vechiul lot, pe care să îl îmbunătățească după ce a rămas fără golgheterul echipei. Claudiu Herea a plecat la Sepsi OSK, însă, în schimbul său, a revenit Marius Bâtfoi, atacant care în partea a doua a sezonului a evoluat în Liga 1 pentru ASA Târgu Mureș. Aceasta este, până acum, și cea mai importantă achiziție.

Cedarea lui Herea la Sfântu Gheorghe, în Liga 1, îl face e antrenorul Augustin Călin să își motiveze jucătorii cu exemplul mijlocului ce în campionatul trecut a înscris 17 goluri. La capitolul plecări este și atacantul Denis Dobra, care a evoluat în 7 meciuri pentru ilfoveni, iar acum a semnat cu CS Tunari, în Liga 3. „Oficial, ne-am despărțit de Claudiu Herea, care a semnat cu Sepsi, ceea ce pentru noi este un lucru foarte bun, fiindcă un jucător al Baloteștiului ajunge în Liga 1. Era la sfârșit de contract, deci nu am luat bani de pe urma lui, dar, în schimb, e un lucru bun din punct de vedere tehnic, de imagine, fiindcă astfel transmitem că jucătorii nu se plafonează la Balotești. Din punct de vedere material, nu este niciun câștig. Ne-am mai despărțit și de Denis Dobra, care între timp a semnat cu CS Tunari”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul Baloteștiului.

La reunire a fost prezent și Florian Valentin Niculae, însă în ultimele zile jucătorul a plecat în probe la Dunărea Călărași.

Bâtfoi, prima achiziție

Revenirea lui Marius Bâtfoi îl mulțumește pe Augustin Călin, însă acesta și l-ar dori în continuare în lot și pe Eugen Nica, atacant căruia i-a expirat împrumutul de la Juventus, acum susține BAC-ul și apoi ar putea reveni la echipa ilfoveană, fiindcă nu a fost păstrat de Daniel Oprița în lotul pentru Liga 1.

„A revenit oficial Marius Bâtfoi, atacantul nostru care în partea a doua a sezonului trecut a jucat la ASA Târgu Mureș, în Liga 1. În rest avem jucători în proble, suntem în căutări, dar ideea nostră este să ne menținem grupul cu care am terminat returul, pentru că a fost unul bun, valoros, omogen, care a avut rezultate. Prea multe noutăți nu vom avea, pentru că nu avem interes să avem multe, ci să-l menținem pe cel actual. În probe avem jucători de la Liga a 3-a, care au terminat junioratul, fără vreun nume important. Săptămâna viitoare se va lua o hotărâre în ceea ce privește lotul, care rămân sau care nu mai rămân. Vom vedea jucători și pe parcurs, dacă vor mai veni”, a mai declarat Augustin Călin.

„Ne dorim să avem aceleași rezultate în turul cum am avut în retur”

Cât despre aceste prime patru zile în care s-au ținut antrenamente, tehnicianul Baloteștiului spune că a remarcat bucurie la jucătorii săi. Obiectivul pentru prima partea a sezonului este ca echipa să joace precum a făcut-o în 2017.

„Jucătorii au manifestat un entuziasm la pregătire. Cu toate că am avut mai puțin mingea în antrenamente și am avut mai multe alergări, nu s-au plâns, au avut entuziasm, plăcere. Avem încredere pentru noul sezon. Ne dorim să avem aceleași rezultate în turul noului sezon cum am avut în returului campionatului recent încheiat, să avem victorii, meciuri bune. Să nu mai avem un tur de campionat ezitant cum le-am avut în sezoanele trecute”, spune Călin, care va fi ajutat în continuare de secundul Emil Stanca și de antrenorul cu portarii Mircea Marin.

Pregătirea pe plan local va continua și în următoarea săptămână, în timp ce de luni, 10 iulie, dacă nu se va pleca într-un cantonament, să se intre pentru 7 zile într-un semi-cantonament la baza proprie, unde ar avea toate condițiile necesare.

Sâmbăta aceasta, pe 1 iulie, de la ora 10:00, e programat primul amical, pe teren propriu, cu Metaloglobus București, marți, 4 iulie, de la ora 18:00, vor merge la Brașov pentru un test cu ACS Poli, iar sâmbătă, 8 iulie, vor juca la Viitorul Domnești. Apoi mai au amicale stabilite cu Chindia, FC Voluntari II, Tunari și se mai caută încă un adversar pentru a se încheia programul de pregătire.

Jucătorii din vechiul lot prezenți la reunire și noua achiziție:

portari:
Corneliu Fulga
Alexandru Iordan

fundași:
Constantin Dedu
Bogdan Marciuc
Costin Marius Mirescu
Nicușor Adrian Filip
Andrei Răuță
Alin Victor Niță
Valentin Flămânzeanu

mijlocași:
Petre Claudiu Ioniță
Alin Marian Gojnea
George Cătălin Ivan
Ciprian Andrei Dicu
Lucian Nicolae Ion
Valentin Andrei
Marius Paul Antoche
Marian Alexandru Neagu
Alexandru Antonel Grigore
Bogdan Arapu
Andrei Rontea

atacanți:
Marius Bâtfoi

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă