Bârză l-a convins pe loc pe Adrian Falub

16 Jul. 2012, 21:34 Bursa transferurilor
Bârză** l-a convins pe loc pe Adrian Falub

După Radu Mărginean, un alt fotbalist și-a legat destinul de „Bătrâna Doamnă” al fotbalului românesc în această vară. Dacian Bârză a sosit joi la Arad, iar după amicalul de sâmbătă, cu CS Vladimirescu, în care a reușit două goluri și o pasă decisivă, a trecut prin birourile conducerii pentru a-și pune semnătura pe un contract de doi ani de zile.

„Îl știam demult pe Bârză, în amical el nu a făcut decât să-și confirme calitățile. Am insistat să semnăm cu el, fiindcă am mai avut antecedente cu jucători pe care i-am dorit, i-am antrenat zile bune și apoi i-am pierdut gratis”, a precizat antrenorul „alb-roșiilor”, care mai așteaptă și alte întăriri din partea conducerii.

Probabil, în partea a doua a săptămânii, se vor clarifica destule lucruri. Giovanni Catanzariti revine în țară marți seara, drept pentru care discuțiile lămuritoare cu antrenorul Falub și căpitanul Bogdan Mara vor avea loc cel mai repede miercuri. Președintele „alb-roșiilor” mai trebuie să bată în cuie cantonamentul din Italia, dar și să aibă negocierile finale cu unii fotbaliști pe care tehnicienii și-i doresc la echipă.

Mijlocași de la curtea „Regelui” pentru UTA

Până să-și dea acceptul pentru împrumuturile lui Kharbat și Păun de la CFR Cluj, Adrian Falub mai verifică doi tineri mijlocași. Viitorul Constanța îi trimite la Arad pe Marco Muscă (foto) și Dan Marian, primul mai dând probe de joc în Calea Aurel Vlaicu și în iarnă. Muscă a fost și în cantonament cu „textiliștii”, dar desele probleme de sănătate l-au determinat pe Roland Nagy să-l refuze pe mijlocașul central originar din Timișoara. Acum, mijlocașul central își încearcă din nou șansa la UTA, la fel și colegul său de la Viitorul, un mijlocaș lateral de 20 de ani. „Am ajus a cei doi jucători fiindcă am o relație bună cu președintele celor de la Constanța, Paul Peniu. Avem nevoie de dubluri ca juniori pentru Chindriș și Alexandru Neagu, încercăm să facem un lot cât mai competitiv”, a precizat Adi Falub.

Clujeanul Ene și „pandurul” A. Neagu par să fii câștigat deja încrederea tehnicianului UTA-ei, asta însemnând că tinerii din propria pepinieră, gen Gornic, Wild, Raț sau Lazea vor avea șase mici să joace în Liga a II-a. Pentru ei există și varianta unor împrumuturi în eșalonul trei, la Sebiș, Vladimirescu sau Pîncota.

Cel mai probabil, la echipa emblemă a orașului va mai fi păstrat și brazilianul Weller, care mai așteaptă alături de el cel puțin un conațional.

Defensiva prinde din nou contur cu Pocuca și Matei

În ultimele 45 de zile, din curtea „Bătrânei Doamne” au plecat nu mai puțin de șapte fundași centrali. De la Pascariu, Manea și Varga, care nu și-au mai prelungit contractele și până la D. Muscă, Tînc, A. Pavel și Giura, jucători care s-au pregătit sub comanda lui Adrian Falub de la reluarea antrenamentelor, niciunul nu mai face acum parte din planurile arădenilor.

Însă, după ziua de luni, UTA poate considera că și-a rezolvat problemele din centrul apărării și asta pentru că au sosit doi fotbaliști de profil. Așa cum anticipam, unul dintre ei este tocmai Predrag Pocuca, căpitan al „textiliștilor” până la venirea lui Mara. Croatul și-a încercat șansa în campionatul Greciei, însă acum este decis să-și prelungească înțelegerea cu formația pentru care evoluează din 2009. Celălalt aduce cu el multă experiență dobândită în luptele din Liga 1. Dan Matei, fostul fundaș de la Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Unirea Urziceni, Inter Pitești și FCM Târgu Mureș este liber de contract și și-a dat acordul verbal pentru a îmbrăca tricoul Campioanei Provinciei. Jucătorul de 31 de ani poate evolua și pe banda dreaptă a defensivei, acolo unde Calvin nu a mai avut concurență după plecările lui Bălan și Manea.

„Alb-roșii” își continuă ciclul săptămânal cu două ședințe de pregătire pe zi. Miercuri seara, UTA dă piept într-un meci amical cu Voința Mailat. Acesta va avea loc la ora 19, pe arena „Motorul” din Aradul Nou.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

16 Jul. 2012, 21:34 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă