Baciu a tras concluziile după stagiul de pregătire din Antalya: „Lucrurile au mers foarte bine, dar mai avem câte ceva de pus la punct”

Academica Argeș a revenit, luni, în țară din stagiu pe pregătire pe care l-a efectuat aproape două săptămâni în Antalya. Antrenorul grupării ce își dispută meciurile pe teren propriu pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, Marius Baciu, a tras concluziile la finalul acestui cantonament în care echipa sa a disputat șapte jocuri amicale. Acesta a lăudat condițiile și modul în care s-au comportat jucătorii săi în Turcia, însă, acum, își face probleme pentru modalitatea în care va fi nevoit să-și pregătească jucătorii cu aproximativ o săptămână și jumătate înainte de primul meci oficial din 2015.

„A fost o perioadă foarte bună pentru noi. Am avut parte și de câteva partide amicale reușite. Am vrut să dau tuturor jucătorilor cam același număr de minute, lucru care s-a și petrecut. Sunt mulțumit de felul în care s-au prezentat jucătorii mei. Lucrurile au mers foarte bine, dar mai avem câte ceva de pus la punct. Oricum, echipa a jucat un fotbal frumos, unul spectaculos, așa că nu avem ce să schimbăm din acest punct de vedere. Noi trebuie să încercăm să jucăm foarte bine și acolo unde avem de înfruntat adversari ce joacă pe suprafețe mai grele.

Marea noastră problemă vine din faptul că nu am găsit terenuri cu iarbă naturală să ne pregătim de la revenirea din Turcia. Tocmai de aceea suntem nevoiți să ne pregătim pe terenuri sintetice, iar acest lucru ne încurcă pe noi. Va trebui să rezolvăm această problemă, dar în același timp sper să avem parte și de o vreme mult mai bună pentru a putea să ne pregătim normal, să nu mai existe aceste dificultăți legate de teren”, a declarat, pentru ziartop.ro, Marius Baciu.

Tarek rămâne, Jasper nu

Tehnicianul Academicii s-a convins după stagiul din Turcia și de utilitatea celor doi jucători pe care îi avea în probe. Astfel, la Jasper s-a renunțat, în timp ce în cazul lui Tarek se va începe procedura de legitimare. „Ne-am hotărât și în privința celor doi jucători ce au fost în probe în această perioadă. Astfel, Jasper nu va rămâne la echipa noastră, în timp ce Tarek poate să rămână. Avem nevoie de un asemenea jucător. El evoluează pe postul de mijlocaș stânga și acolo avem nevoie de un fotbalist bun. Vom demara tratativele să vedem dacă vom putea ajunge la un acord. Eu zic că avem o echipă foarte bună și poate chiar o să mai lăsăm un jucător sau doi să plece în perioada următoare”, a mai spus Marius Baciu.

Atlfel, cum amicalul de la finalul acestei săptămâni a picat după ce adversarul Unirea Tărlungeni le-a dat liber jucătorilor și a decis să se retragă din campionat, Academica și-a găsit repede un partener de întrecere. Argeșenii vor întâlni un alt club din Seria a II-a, pe FC Olt.


Rezultatele și marcatorii din amicalele disputate de Academica în Antalya:

2-1 cu FC Zugdidi (Olariu, St. Stancu)
1-2 cu Milsami Orhei (Vl. Rusu)
1-0 cu Vereya Stara Zagora (Olariu – pen.)
2-0 cu QarabaĂŸ Lökbatan (Deletic, Guerra)
2-2 cu Spartak Moscova U23 (Guerra, St. Stancu)
1-2 cu Békéscsaba 1912 Előre (Val. Munteanu)
1-0 cu Hoverla Uzhhorod (Olariu – pen.)

foto: rangado.hu

Pe aceeași temă