Atenție! S-a născut o nouă generație de „viruși”

Atenție!** S-a născut o nouă generație de

Aflați la egalitate pe locul 8 la finalul turului, „virușii verzi” caută soluții de viitor. Sub brad nu au găsit jucători noi, ci mai mult plecări: „bătrânii” echipei, jucători de bază precum Miclăuș sau Sărmășan, au părăsit corabia.

Nu e motiv de panică, ci un punct de începere a unei noi strategii, anunță antrenorul Marius Semeniuc. Nu se mai mândrește cu jucători care au jucat cândva la echipe tari, ci speră să formeze alții. „Avem o medie de vârstă de aproximativ 22 de ani. Suntem într-o fază de reconstrucție”, anunță Semeniuc.

Pepinieră pentru ligile superioare

Juniorii adunați de la școlile de fotbal din Cluj au reușit să atragă atenția echipelor din ligile superioare. Doi dintre ei, frații Tothăzan, se pregătesc deja de Liga I. Cu bagajele făcute, își așteaptă cursa către Chiajna. Nu sunt însă singurii.

„Au fost tot felul de discuții, unii jucători au plecat și s-au întors. Atât timp cât merg să joace la alt nivel, nu îi pot opri. Vreau să știu însă până la sfârșitul lunii pe cine mă pot baza”, mai spune antrenorul „virușilor”.

Consolidează echipele de junior

O strategie bazată pe tineri nu se poate construe doar pe importuri, iar clujenii au găsit soluția. Astfel, grupele de juniori urmează să fie consolidate printr-o selecție la nivel local.

„În perioada următoare vom organiza mai multe trialuri pentru a aduce copii și juniori. Din aceștia vom alege ulterior jucători pentru prima echipă. Aș vrea să primim și sprijin pentru un proiect ce vizează copiii defavorizați, ca aceștia să poată veni la fotbal”, conchide Semeniuc.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Pe aceeași temă