Alin Roman, prima achiziție a iernii la UTA. „Avem valoare să promovăm chiar din acest sezon”

Vineri dimineața, înainte de urcarea în autocarul ce i-a dus la Moneasa, UTA Bătrâna Doamnă a realizat prima achiziție a iernii. Alin Roman, fost internațional de juniori (Under 17 și Under 19) al echipelor naționale de juniori, a semnat un contract valabil până în vara anului 2017 cu gruparea fanion a Aradului. Fotbalistul de 21 de ani vine să completeze un post puțin deficitar în toamnă prin neacomodarea lui Sorian, acela de mijlocaș central ofensiv.

– Alin, ce ai simțit în această dimineață (n.a. vineri) când ai semnat contractul cu UTA?
– Vin la o echipă mare, cu tradiție, dar pe undeva sunt obișnuit cu asta. Am mai jucat la Dinamo și Timișoara, iar acum sper să mă integrez și în această frumoasă echipă. Avem valoare să promovăm chiar din acest sezon, mai ales în condițiile în care multe contracandidate au probleme.

– Simți deja că echipa poate să realizeze un obiectiv atât de important precum promovarea?
– Cu siguranță, pentru că am în jurul meu jucători importanți, unii cu jocuri în liga întâi, toți sunt în formă și bine pregătiți. Sper să mă pregătesc și eu bine în acest cantonament de acumulare și să intru în acest grup frumos și să ajut și eu la realizarea unor performanțe.

– De ce crezi că în două zile i-ai și convins pe cei de la UTA să-ți pună pe masă un contract?
– Nu știu ce să zic, am venit ieri la Arad, am jucat o jumătate de oră cu Pâncota… Dar, antrenorii și președintele mă cunoșteau de ceva timp și probabil de aceea am fost reținut în lot. Sper să le demonstrez că nu s-au înșelat apelând la mine. Am reușit să semnez repede și să prind acest cantonament foarte important pentru mine.

Speri să prinzi echipa și să joci poate încă din prima etapă a primăverii?
– Cu siguranță, de asta am venit. Vreau să mă integrez, să joc cât mai multe minute și să ajung la nivelul la care am fost când am început să joc în Liga 2-a.

– Te așteaptă 8 zile grele la Moneasa…
– Chiar îmi prinde foarte bine această pregătire fizică. Ultimul cantonament a fost în iarna trecută cu domnul Artimon.

În prima parte a sezonului Ligii 2, Alin Roman a evoluat de 11 ori pentru FC Caransebeș, club pentru care a evoluat și în partea a doua a campionatului trecut. În cariera sa, jucători de 21 de ani a mai evoluat pentru FC Maramureș, Dinamo, Dinamo II, ASA Târgu Mureș, ACS Poli sau Metalul Reșița.

28 de jucători pentru UTA la Moneasa. Murakami și Roman, noile variante de mijlocași ofensivi!

Pentru singurul cantonament al iernii la UTA Bătrâna Doamnă, în care s-a intrat de vineri, Roland Nagy și staff-ul său au optat pentru un efectiv lărgit în care se regăsesc mulți dintre juniorii care bat la porțile primei echipe. Față de fotbaliștii care s-au pregătit constant în prima parte a campionatului mai regăsim numele lui Moza, Lazăr, Dinculescu, Costin și Copaci. Primii trei sunt de meserie fundași de bandă, semn că tehnicienii „alb-roșiilor” caută dubluri pentru Polgar și Burlă, în caz că cei doi ar întâmpina probleme medicale sau disciplinare. De fapt, Burlă e suspendat în prima rundă a noului an, cea cu FC Brașov, astfel că soluțiile Under 19 s-ar putea numi Dinculescu și chiar Copaci, plus – bineînțeles – seniorii Filaret sau Gligor.

Ca și noutăți au mai urcat cu prima echipă în cantonament doi mijlocași centrali cu profil ofensiv. Este vorba despre japonezul Murakami (23 de ani) și fostul internațional de juniori, Alin Roman (21 de ani). Ambii au evoluat binișor în testul de joi cu Șoimii Pâncota, scor 1-1, și era de așteptat să fie convocați.

În fine, restul lotului ce va trudi până sâmbăta viitoare e format din: Miron, Anca, Mara (portari), Polgar, Manea, Botiș, Filaret, Gligor, Burlă (fundași), Tănase, Jorza, Chindriș, Dobrean, Strătilă, Murakami, Hlistei, Copil, Vlad (mijlocași), Curtuiuș, Rus, Petre, Man (atacanți). Se știe că Sorian și Szekely s-au despărțit definitiv de „Bătrâna Doamnă”, în timp ce Cuedan și Ousmane au acceptul conducerii de a-și găsi alte echipe. Primul chiar se pregătește de aproape o săptămănă cu prim-divizionara, FC Botoșani. Suslak a ajuns deja la Cermei, în timp ce Wild este și el în tratative avansate cu alte echipe.

Michel Vlad  pierde câteva zile din cantonamentul de la Moneasa

La câteva ore după ce UTA a ajuns la Hotelul Parc din Moneasa, staff-ul medical a primit rezultatele analizelor făcute marți și miercuri la clinica Turcin din Arad. Unul dintre jucători, respectiv Vlad Michel nu a ieșit tocmai bine, având transaminazele mărite. Cel mai probabil, valorile au fost influențare de o criză de fiere pe care mijlocașul de 20 de ani a avut-o în urmă cu zece zile, dar utiștii nu au dorit să riște.

Vlad s-a întors la Arad, iar luni dimineața va repeta analizele. Rezultatele le va primi pe loc, iar dacă acestea sunt bune ar putea reintra în program normal, la Moneasa, încă de luni după amiază.

În stagiunea de toamnă, tânărul utist a marcat un gol în contul „Bătrânei Doamne”, în primul minut al confruntării interne cu CS Mioveni și a contribuit decisiv la ultima reușită a „textiliștilor” la Oradea, în victoria cu 4-0.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă