Alex Bourceanu, la o semnătură de SCM Gloria Buzău. Fostul căpitan de la FCSB va fi antrenat din nou de Ilie Stan

Alex Bourceanu, la o semnătură de SCM Gloria Buzău.** Fostul căpitan de la FCSB va fi antrenat din nou de Ilie Stan

Alexandru Bourceanu (34 de ani) se pregătește să revină în fotbalul românesc. Fostul căpitan de la FCSB, liber de contract de câteva luni după despărțirea de Dunărea Călărași, va semna cu SCM Gloria Buzău, echipă din Liga 2 la care antrenor este Ilie Stan (52 de ani). Cei doi au lucrat împreună pentru o scurtă perioadă la vicecampioana României.

Unul dintre cei mai buni mijlocași centrali pe care i-a dat fotbalul românesc în ultimul deceniu, Alexandru Bourceanu a rămas liber de contract după o experiență scurtă la Dunărea Călărași, sezonul trecut. Măcinat de accidentări, cariera lui Bourceanu a luat-o în jos după prima plecare de la FCSB, în 2014, iar acum va semna cu SCM Gloria Buzău, conform realitateadebuzau.net, care anunță că Bourceanu și șefii de la Buzău au bătut palma.

Cel mai probabil, un rol decisiv în realizarea transferului l-a avut antrenorul Ilie Stan, care a lucrat cu Alex Bourceanu în sezonul 2011-2012 la FCSB. Bourceanu a atins vârful carierei la FCSB, cu care a câștigat trei titluri de campion, o Cupa României și o Supercupă, făcând performanță și pe plan european, în Europa League și Liga Campionilor.

Dunărea Galați, Oțelul, Poli Timișoara, FCSB, Trabzonspor, Arsenal Tula și Dunărea Călărași sunt echipele pe care Bourceanu le are în CV. De asemenea, mijlocașul are și 26 de selecții în naționala României.

22 de meciuri, în 17 intrând ca titular, a jucat Alexandru Bourceanu în sezonul trecut al Ligii 1, pentru Dunărea Călărași

Prezentare cu scandal la Dunărea Călărași

Bourceanu a semnat cu Dunărea Călărași în vara lui 2018, fiind adus de Dan Alexa la echipă, iar la conferința de prezentare oficială a oferit un moment încins. Conferința de presă a început cu scandal, după ce un jurnalist aflat în sală, la Călărași, l-a rugat pe Bourceanu să se prezinte, așa cum au făcut și ceilalți fotbaliști aduși atunci. Fostul căpitan de la FCSB a reacționat vehement.

„Ce să zic? Întrebați-mă! Cum mă numesc!? Dacă mă luați așa… Mă prezint pe nume, ce? Nu mă cunoașteți? Nu știu cine sunt? Haideți, domne, mă luați la mișto? Eu sunt foarte serios. Ce faci, mă cerți!? Doamne ferește să-ți cer scuze ție! Și cu asta am terminat!”, s-a revoltat Bourceanu la momentul respectiv.

„Măcinat” de accidentări

Cariera lui Alex Bourceanu a fost „măcinată” de mai multe accidentări serioase, ultima dintre ele fiind înregistrată în 2017, pe când juca la Arsenal Tula, în Rusia.

Atunci, mijlocașul român a suferit o fractură de tibie. Bourceanu este unul dintre cei mai patru fotbaliști, foști la FCSB, la care s-au simțit din plin „efectele” antrenamentelor alături de Thomas Neubet. Mihai Pintilii, Florin Gardoș și Vlad Chiricheș sunt ceilalți trei.

Pe aceeași temă