Al treilea goalkeeper din lotul Rapidului. Andrei Marinescu revine în Giulești după cinci sezoane

Al treilea goalkeeper din lotul Rapidului.** Andrei Marinescu revine în Giulești după cinci sezoane

Andrei Marinescu (30 de ani) va semna zilele următoare un contract cu FC Rapid București, devenind astfel al treilea goalkeeper al echipei din Grant, după Virgil Drăghia și Pulpo Romero.

Fost junior al giuleștenilor în perioada 1995-2002, Marinescu, al cărui contract cu FC Brașov a fost reziliat unilateral în luna martie a acestui an, a fost în returul trecut în lotul Concordiei Chiajna, echipă pentru care nu a apucat să debuteze. Rămas fără angajament după despărțirea de formația antrenată de Marius Baciu, goalkeeper-ul care între 2004 și 2010 a prins 16 meciuri la echipa mare a Rapidului a făcut parte din naționala jucătorilor români fără contract care a pierdut meciul cu Cehia, scor 1-2, iar în ultima săptămână s-a pregătit alături de FC Clinceni, dar nu a ajuns la un acord cu echipa condusă de Laszlo Balint, preferând să se întoarcă la echipa la care s-a format.

„Marinescu doar se pregătește cu noi și nu puteam să îl folosesc în condițiile în care noi suntem în căutări pentru postul de portar. Îmi doresc foarte mult să rămână, dar e greu… Valoarea lui nu este de liga a doua. Ar fi ceva incredibil să ne ajute, măcar până în iarnă”, declara, pentru Liga2.ro, Laszlo Balin, antrenorul lui FC Clinceni, după un meci câștigat de echipa sa, scor 8-1 cu Viitorului Dragomirești.

Portarul în vârstă de 30 de ani revine, astfel, în Giulești la cinci ani de la prima experiență, interval în care a mai jucat pentru Petrolul, ALRO Slatina, CS Turnu-Severin, FC Brașov și Concordia Chiajna, și se va duela pentru un loc de titular cu Virgil Drăghia, cel al cărui viitor în Grant este încă incert, și spaniolul Pulpo Romero, adus în această vară din Cipru, de la AEL Limassol.

Un grup de 25 de jucători, majoritatea tineri selectați în urma unor trialuri, au participat, marți seara, la o ședință de pregătire la baza sportivă Pro Rapid sub comanda lui Mihai Ianovschi, fost antrenor secund în staful lui Cristiano Bergodi în sezonul trecut. Printre fotbaliștii prezenți s-au aflat și Nicolae Vasile și Andrei Cerlincă, componenți ai lotului din sezonul trecut, dar și Andrei Marinescu.

Articol scris de Cristian VOICU

Pe aceeași temă