Achizițiile se lasă așteptate la Motru

Achizițiile se lasă** așteptate la Motru

Echipa antrenată de Gabi Zahiu a efectuat ieri vizita medicală la Policlinica Sportivă din Craiova, iar astăzi va disputa primul amical al iernii. Singura noutate din lotul lanternei-roșii a seriei a II-a a reprezentat-o Răzvan Nicoloff, mijlocaș care a mai evoluat în trecut la Motru.

Acesta revine după o perioadă mai lungă de inactivitate, dar speră sa redevină titular în sistemul lui Gabi Zahiu, pe care l-a mai avut antrenor și la Pandurii II Târgu Jiu. Dacă achizițiile menite să asigure salvarea echipei de la retrogradare se lasă așteptate, Minerul s-a despărțit deja de cinci jucători, dintre care trei au fost titulari în majoritatea etapelor.

Astfel, Adrian Răducă (13 meciuri / 1124 minute / 1 gol ) a preferat să meargă la liderul din C5, Național Sebiș, atacantul Marcel Buciuman (8 / 436 / 1) a plecat la FC Podari, iar fundașul Adelin David (10 /  900)  și mijlocașul Adrian Ștefan (6 / 190) și-au reziliat contractele pe cale amiabilă. În schimb, portarul Constantin Popescu n-a prins nici măcar minut în tur și a fost anunțat că nu mai intră în vederile Minerului.

Nici titularul dintre buturi, Daniel Popescu, n-a fost la vizita medicală alături de divizionara secundă, fiind în prezent în cantonament în Antalya, cu Pandurii Târgu Jiu, echipă care l-a împrumutat în vară la Motru. Astfel, Minerul are în prezent în lot un singur portar, pe Paul Trică, acesta fiind  doar rezervă în câteva meciuri din tur.  

Test cu Pandurii II, de la ora 11

De la vizita medicală a lipsit și atacantul Raul Speroni, care a revenit de-abia luni seara din Argentina. La Policlinica din Craiova a fost prezent în schimb fundașul stânga Ionuț Schintee, promovat de la echipa de juniori-republicani a clubului. Acesta va și juca în amicalul pe care Minerul îl dispută astăzi, de la ora 11, pe terenul sintetic de la Motru, cu divizionara C Pandurii II Târgu Jiu.

„Titularul Popescu e în pregătire cu Panduri, dar va reveni la Motru după întoarcerea din Antalya. Atacantul Răduca ne-a anunțat că vrea să plece la Sebiș și nu-l putem ține cu forța. Deocamdată, singura noutate o reprezintă Nicoloff, care e din Motru și pe care îl știm foarte bine. Lista rămâne deschisă. Vom mai face 2-3 transferuri, dar vrem să aducem doar jucători care să fie titulari. Lotul va fi completat și cu câțiva juniori de perspectivă”, a spus, pentru Ediție Specială, directorul sportiv Mihai Cernica.

Oficialii Minerului speră să-l mai aducă de la Pandurii II pe atacantul Lucian Fărcășanu, în timp ce împrumutul lui Ionuț Tătaru a intrat în impas. Fundașul e dorit la Corona Brașov de Jerry Gane, cei doi lucrând împreună și în returul sezonului trecut, la prim-divizionara CS Turnu Severin. După desființarea echipei de la malul Dunării, Pandurii l-a redirecționat pe apărător la CSM Râmnicu Vâlcea, dar, în această iarnă, clubul din Zăvoi i-a reziliat contractul.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă