A plecat de la Pandurii spunând că merge în Italia, dar a semnat cu un club din Liga 1. Cu cine a semnat Robert Băjan

A plecat de la Pandurii spunând că merge în Italia, dar a semnat cu un club din Liga 1.** Cu cine a semnat Robert Băjan

După ce i-a mințit pe conducătorii clubului Pandurii, rugându-i să-l lase să plece liber de contract, fiindcă are o ofertă din Italia și vrea să o onoreze, fundașul dreapta Robert Băjan (22 de ani) a semnat cu altă echipă din fotbalul românesc. Jucătorul originar din Slatina a semnat cel mai important contract al carierei sale de până acum, urmând a evolua în noul sezon în Liga 1, la Viitorul Constanța.

„Și-a găsit acolo echipă (n.r. – în Italia). Altfel nu pleca, avea contract până în 2019″, declara, luni, Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Pentru Băjan, transferul la echipa lui Gheorghe Hagi reprezintă o revenire la Constanța. Fotbalistul a crescut la Farul, pentru care a evoluat timp de cinci sezoane în Liga 2. Apoi a semnat cu FC Brașov, iar în sezonul recent încheiat a jucat în Liga 2 la două echipe. În tur a îmbrăcat tricoul de la ASA Târgu Mureș, iar în retur a mers la Pandurii Târgu Jiu, formație cu care s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă.

În sezonul recent încheiat, Robert Băjan a evoluat în 19 meciuri pentru ASA Târgu Mureș și în 14 pentru Pandurii Târgu Jiu.

Pentru Viitorul, Robert Băjan, impresariat de George Filip, e prima achiziție din această vară.


Robert Băjan a bătut palma cu Zoltan Iasko, administrator unic al clubului Viitorul, după ce a semnat cu echipa din Liga 1

A fost dorit și de Dinamo, Pandurii și Bursaspor

În vara anului 2016, Robert Băjan mergea cu FCSB în cantonamentul din Slovenia, însă nu a reușit să impresioneze pentru a fi păstrat în lot.

Robert Băjan a ajuns la Farul la vârstă de 15 ani, după ce s-a format la LPS Slatina. Tânărul jucător a început fotbalul ca mijlocaș dreapta, însă la Farul a fost reprofilat și a reușit să impresioneze pe postul de fundaș dreapta. A debutat la seniori la 16 ani și șapte luni, într-un meci cu Gloria Buzău, și de atunci a reușit să se impună ca titular. Potențialul său a atras atenția mai multe cluburi. La 18 ani, a fost în atenția lui Dinamo, Pandurii și Bursaspor, dar a rămas până la urmă pe malul mării.

Băjan s-a născut în Slatina, dar la 15 ani a fost nevoit să plece de lângă familie pentru a juca pentru Farul. Tânărul fundaș dreapta a rămas însă foarte atașat de familie. Pe 11 mai 2013, într-un meci Farul – Chindia 4-1, Băjan a marcat primul său gol pentru „marinari”: „Acel meci mi-a adus o mare bucurie. Golul l-am dedicat tatălui meu, mamei mele și tuturor celor dragi”, mărturisea Băjan, într-un interviu pentru Liga2.ro. De altfel, la 18 ani, Băjan și-a tatuat pe încheietura mâinii inițialele părinților săi, Ion și Mariana.

Pe aceeași temă